Фотографите прибягват до някои любопитни трикове, с които си вършат

...
Фотографите прибягват до някои любопитни трикове, с които си вършат
Коментари Харесай

Моторно масло и пяна за коса правят храната в рекламите неустоима

Фотографите прибягват до някои любопитни трикове, с които си правят работата безупречно

Някои храни наподобяват толкоз вкусно в рекламите, че няма потребност да бъдат придружавани от текст.

На картинка или клип всичко ни се коства необикновено апетитно - бургерите, печеното пиле, зърнената закуска, сладоледът, тортите. Да снимаш храна обаче по никакъв начин не е елементарно, изключително в случай че искаш тя да наподобява неустоимо в кадър.

Затова фотографите прибягват до някои любопитни трикове, с които си правят работата безупречно, показа.

Ето някои от тях:

Бургери, запечени с... нажежен шиш



Снимка: iStock

Райетата, които ни подсказват за съвършено изпечен на скара апетитен бургер, са сложни за реализиране.

Всеки готвач знае, че даже и при най-качествения месен бургер има риск месото да се свие при печене. Вкусът не страда от това, само че пък типът към този момент надалеч не е толкоз привлекателен. Затова фотографите прибягват до тънкости, измежду които е обгарянето на бургера с нажежен шиш.

Целта е самото кюфте да остане леко сурово, с цел да не се свие, а райетата от скара да бъдат прогорени отмерено с шиша. Така бургерът в действителност по никакъв начин не е прелестен на усет, единствено че на фотоси е съвършен.

О, и с цел да наподобява висок един към този момент съединен бургер, постоянно сред съставките се поставят кръгчета от картон.

Пиле, боядисано с багра за обувки



Снимка: iStock

Да направиш печено пиле, което е със напълно хрупкава кожа и е сочно от вътрешната страна не е елементарно. Да докараш сходен тип за фотоси е още по-трудно.

Тук на помощ идват няколко трика, измежду които е мазането на пилето с багра за обувки. Самото пиле се запича напълно леко, едвам не е изцяло сурово, само че и да резервира всичките си сокове. След това с четка и повече умелост се нанася неравномерно кафява багра за обувки.

Друг вид, който също се употребява за пилето, е запичането на изцяло сурова птица с горелка. По този метод пилето наподобява с хрупкава кожа, въпреки и под нея да не става за ястие.

Тамян и дамски тампони, които имитират пара



Снимка: iStock

В рекламите постоянно се постанова от храната да се издига пара, която ни подсказва, че ястието е прясно и преди малко извадено от фурната.

Само че един снимачен ден може да продължи до 10-12 часа и никой няма нито време, нито опция непрестанно да притопля паница с храна до безспир, единствено с цел да я снима по какъв начин от нея излиза пара. Шепа тамян или елементарен дамски тампон вземат решение тази алтернатива.

В първия случай тамянът се пали и се поставя зад чинията или купата и фотографът би трябвало да работи бързо, с цел да улови подобаващия кадър. Във втория случай тампонът се намокря добре с вода и се поставя за доста малко в микровълнова фурна, с цел да стартира да дими леко. После се действа както с тамяна - поставя се зад чинията и се снима.

За прословутото печено пиле също си има номер - в кухината му се поставя навита на руло кухненска забрадка, авансово навлажнена и затоплена.

Картофеното пюре като заряд за гирос, дюнери и енчилади



Снимка: iStock

Дюнери, енчилади, тортили, тако - все вкусна бърза храна, която по никакъв начин не е фотогенична.

За да желаете да хапнете от нея, тя би трябвало да наподобява цялостна с неустоими съставки, по тази причина експертите употребяват картофено пюре. С него се цялостни питката или хлебчето съвсем догоре, след което върху пюрето деликатно се подреждат продуктите, които се допуска, че има вътре.

Друга малко по-трудна алтернатива е да се изрежат части дунапрен, които да служат за заряд, само че по този начин лишава повече време да се реализира мечтаната форма.

Мляко и сметана от пяна за коса и еликсир



Снимка: iStock

Истинската сметана се разтича, а множеството неща, потопени в прясно мляко, като зърнени закуски, корнфлейкс и мюсли, се разкисват бързо.

На помощ идва пяна за коса, която сполучливо замества сметаната, оформя се елементарно и не се топи и разтича, както и балсамът за коса, който нормално имитира мляко. В взаимозависимост от потребностите на фотосите балсамът може да замества прясно мляко в реклами на мюсли или кисело мляко в други спотове.

В някои случаи се употребява и лепило, което да имитира мляко и сметана, тъй като то не помръдва с часове. Други фотографи се кълнат, че най-хубава работа в такива обстановки им прави пяната за бръснене.

Моторно масло вместо мед и кленов сироп



Снимка: iStock

Медът и кленовият сироп са капризни за фотоси по няколко аргументи.

Първо, те по никакъв начин не са евтини, изключително кленовият сироп, само че по-важното е, че е комплицирано да ги заснемеш в удобен тип. Поливането на храна с мед и сироп пък би трябвало да се случи най-малко няколко пъти, преди фотографът да се снабди с нужните му фрагменти.

Затова се употребява моторно масло, което не се разтича толкоз елементарно, а и е по-евтино и не е проблем да се изхаби огромно количество от него.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР