ФОТО: zonaburgas.bg8 чисто нови автобуса поеха курортиститеМинистърът на туризма Николина

...
ФОТО: zonaburgas.bg8 чисто нови автобуса поеха курортиститеМинистърът на туризма Николина
Коментари Харесай

Ангелкова с дарове за първите туристи

ФОТО: zonaburgas.bg
8 чисто нови рейса поеха курортистите
Министърът на туризма Николина Ангелкова персонално посрещна първите непознати туристи у нас.
Първият към този момент единствен чартър с близо 190 посетители от Нидерландия и Белгия кацна на летището в Бургас. Полетът даде алегоричен старт на сезона по морето. Кметът на морския град Димитър Николов също бе на летището.

Първите туристи бяха посрещнати като ВИП посетители с дарове и рози. Те ще почиват в " Слънчев бряг " и близките курорти.

Обикновено холандци и белгийци са дребна част от всички туристи по Черноморието. Сега обаче сектора ще разчита и на тях.

" Полетите ще се реализират 4 пъти седмично. Надяваме се и с гласуваната дотация от 35 евро да разтеглим полетната стратегия и със съблюдаване на ограниченията да успеем да осъществяваме, въпреки и сложен, летен сезон ", разяснява Ангелкова.

Новият терминал на Летище „ Бургас ” блестеше като първокласно международно летище – с отворени заведения за хранене, магазини и кафенета, които за жалост до 11 часа, на 26 юни 2020 година бяха напълно празни, съобщи " Флагман ".

8 чисто нови рейса поеха курортистите. Тази нощ и на следващия ден ще са паметни за старта на сезона, защото паметните заведения на Слънчев бряг ще отворят с купони до зори. Туристите считат, че всичко ще бъде наред и са щастливи, че са в България на отмора.

За неделя е плануван още един полет от Латвия. Все още не е ясно дали той ще се реализира, защото в страната има наложителна карантина за идващите.

Как ще действат огромните туристически пазари като Германия, Англия и Русия - към момента не се знае.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР