Фото Сатиричен театър Алеко КонстантиновАлбена Михова извъртя страхотен театрален хит

...
Фото Сатиричен театър Алеко КонстантиновАлбена Михова извъртя страхотен театрален хит
Коментари Харесай

Албена Михова: Всички актьори сме шизофреници

Фото Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов "

Албена Михова извъртя страховит сценичен шлагер в Сатирата. Известната актриса и певица влиза в кожата на брачна половинка, майка, държанка, стопанка, която успява да откри изхода от всяка обстановка, в " Сама жена " - замайващ театър по инталианските корифей в комедията Дарио Фо и Франка Раме. Със сочния, лют комизъм – емблема за стила на Фо, ловко преплетен с няколко музикални осъществявания, спектакълът разсмива, натъжава и сигурно ще накара феновете да се размечтаят за нещотo, без което никой не може – любовта.

В ново изявление актрисата дефинира актьорското майсторство по необикновен, даже и озадачаващ метод, сравнявайки го с доста съществено психологично заболяване, което леко втрещи нейни сътрудници.

" Цялата ни специалност е шизофренична. Ние сме шизофреници с следена полуда. Ние се направляваме за разлика от хората, които имат самото заболяване. Лесно се превъплъщавам. Аз съм привикнала да влизам от облик в облик. Най-трудното нещо е, че би трябвало да издържиш по-дълго в този облик, тъй като това е драматургия ", споделя Михова пред " Монитор ".

" Подходът е доста по-сериозен и по-драматичен от елементарния, не е да влизаш в скеч и комедиен облик. Това са три облика, които са издържани от началото до края. Не че всичките са крайни, само че са безусловно разнообразни съгласно обстановката, в която попадат тези дами. Не е по никакъв начин елементарно да научиш думичките на някого, който го е писал, да предположиш какво е имал поради. Ние го разработихме доста, само че доста се разчита и на моята страст. Ако аз нямам настроението и метода към тези дами, в никакъв случай няма да стане този театър. То не е по никакъв начин елементарно. То по принцип е мъчно да правиш моноспектакъл. „ Сама жена “ е съвсем моноспектакъл, има два разговора, в които ми оказва помощ един сътрудник - Калоян Трифонов ", добавя тя.

Въпреки позитивизма й, за Албена също не е елементарно да играе пред салон, цялостен единствено на половина, вследствие на органиченията поради пандемията.

" По-различно е, да. Хората са през седалка, салонът е цялостен единствено на 50%. Всички съблюдаваме тези разпореждания поради короната. Но знаете ли, ние сме играли и пред 25 индивида. Не е нужно залата ти да е цялостна, с цел да усетиш, че на публиката й харесва, и да играеш за нея. Аз съм играла на малко аудитория, която е 100 пъти по-качествена от даже и цялостен салон с 300-400 индивида вътре. Някой път просто може да не е твоята аудитория. Да попаднеш на кофти аудитория и да не те приветстват. Но си има качествени хора, театрали или просто хората са зажаднели. Идват и се забавляват. Аз на премиерата половин час не можах да сляза от сцената. Пляскаха, цветя имаше също ", разяснява актрисата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР