фото: DarikNewsТворят документ в зала на НС в бившия партиен

...
фото: DarikNewsТворят документ в зала на НС в бившия партиен
Коментари Харесай

Медсестрите със срок до довечера

фото: DarikNews
Творят документ в зала на Народно събрание в някогашния партиен дом
Срок до тази вечер даде НСО на разположилите се на седенка в постройката на Народното събрание в някогашния партиен дом медсестри. След това ще ги изведе от там.

Шефът на Националната работа за защита (НСО) се надява до тази вечер да има развръзка със обстановката с медсестрите. Той сподели, че беседва с тях с добър звук и в този момент творят „ документ, с който да излязат пред медиите “.

„ Влязох за малко, говорихме, в този момент творят документ, с който, допускам, желаят да излязат пред вас “. Красимир Станчев съобщи, че им дава период до тази вечер и изрази вяра, че въпросът ще бъде позволен по мирен метод като ще се избегне ескалация на напрежението.

„ Искам да избегнем да има напрежение, дистанцирам се. Нищо не съм подхванал досега, а можех да го направя “, акцентира ген. Станчев. На въпрос за какво не ги изкарват от постройката поради, че са в нарушаване на закона, той съобщи, че не са направили закононарушение.

„ Според мен не са направили закононарушение, с изключение на нарушаването на този закон, не са излизали въобще от залата, творят нещо вътре. Искат да приключат нещата по добър метод за тях “, изясни шефът на НСО. Той не сподели по какъв начин Мая Манолова е била позволена вътре при медицинските сестри. Тя е влезнала, до момента в който Станчев давал изказвания пред медиите.

Той посочи, че сестрите ще бъдат изведени, само че няма да бъдат задържани, единствено ще им снемат данни. Станчев още веднъж уточни, че не е получил поддръжка от Министерство на вътрешните работи. Хората от Института по логика на психиката в Министерство на вътрешните работи е трябвало да свършат тази работа, само че не го създали. Вътре не е имало нито един чиновник на Министерство на вътрешните работи, а са можели да влязат, защото имат пълномощия. Станчев по този начин и не сподели кой от Министерство на вътрешните работи му е отказал.

По-рано медицинските сестри се заканиха, че няма да изоставен постройката, до момента в който от хората, от които зависи не намерят решение за техните въпроси. Една от сестрите, Надежда Маргенова, призна, че в действителност е заплашила да скочи от прозореца. Тя разкри, че не е имало принуждение в същинския смисъл на думата, само че „ по какъв начин се възприема те сгащят в ъгъла и те нарамят като агне “. „ Влизат като хуни 15 индивида “, сподели тя пред DarikNews.
Междувременно при задния вход на Партийния дом се събраха няколко протестиращи медицински сестри в символ на поддръжка на барикадиралите се техни сътрудници. Събралите се изпяха българския химн и извикаха няколко пъти „ Бойка е воин! Мая е воин “. Бойка Атанасова е рехабилитаторката, която повече от час заставам на прозореца на някогашния партиен дом, обвинявайки НСО, че надали не са я били. Мая Илиева е водач на протестиращите медсестри.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР