ФОТО ДАРИК НЮЗИвайло Иванов проговори за уволнението си.Когато ме поканиха

...
ФОТО ДАРИК НЮЗИвайло Иванов проговори за уволнението си.Когато ме поканиха
Коментари Харесай

Ивайло Иванов проговори за уволнението си

ФОТО ДАРИК НЮЗ

Ивайло Иванов проговори за уволнението си.Когато ме поканиха да стана основен секретар ме викаха министър, министър председател и президент. А в този момент от медиите разбрах, че съм отхвърлен. Бях отхвърлен в петък вечерта след работно време. Служебният министър ме извика да ми връчи документите, съобщи към този момент някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов. Той сподели, че още не е решил дали ще търси правата си в съда.

Дължа признателност на всички служители на реда, с които работих 22 години. Никога не съм си представял, че кариерата ми в Министерство на вътрешните работи ще завърши по този метод, разяснява той.

" Правомощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи - основен комисар Ивайло Стефанов Иванов, се предлага да бъдат прекъснати по отношение на нарушаване на съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи, изразяващо се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е уязвил престижа на Министерство на вътрешните работи както пред чиновниците на Министерство на вътрешните работи, по този начин и пред обществото ", написа в претекстовете на служебния кабинет към решението, с което се предлага на президента да издаде декрет за освобождението на Иванов.

" Тръгвам си от Министерство на вътрешните работи с високо и гордо вдигната глава, не скърбя за нищо, което съм направил, мисля, че от самото начало дейностите ми са били в името на върховенството на закона ", съобщи Иванов.

" Отстранен съм поради полицейско принуждение и социолигически изследвания, тъй като се нагнетявало напрежение против полицейско принуждение, по този начин пишеше. Мотивите за отстраняването ми в началото ми бяха отказвани. После се срещнах, те станаха и обществено притежание. Давахме обществени брифинги, бях обществено изслушван. По време на митингите за мен операцииите бяха съвършено планувани и проведени, сътрудниците се оправиха чудесно, аз поех цялата отговорност ", сподели още той.

Гл. комисар Иванов добави, че не се скрил и не е бил в болнични. „ Посрещнах министъра в първия работен ден, когато пристигна тук. Посрещнах го на входа. Никога няма да се скрия. Аз съм офицер, мъж на достойнството, такива неща не са ми присъщи ", сподели още той. По-рано служебния вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че ръководителите на службите в страната всеобщо са излезли в неплатен отпуск, след новината, че има служебно държавно управление.

По-рано позицията си за уволнението на Иванов изрази някогашният вътрешен министър Христо Терзийски в профила си във Facebook. " Не желаех да разясня дейностите на своя длъжностен правоприемник в Министерство на вътрешните работи, преди да е имал задоволително време, с цел да може да се оцени обективно работата му, само че когато, по негово предложение, служебното държавно управление жестоко нарушава Закона за Министерство на вътрешните работи, и то още в първия ден, няма по какъв начин да не отвръщам ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР