Фото bTVМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров

...
Фото bTVМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров
Коментари Харесай

България и Румъния облекчават трафика на Дунав мост 2

Фото bTV

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров посети Видин, където организира публична среща с държавния секретар в Министерството на превоза и инфраструктурата на Румъния Адриан Ковасниану.

Двамата разискаха проблемите с трафика на „ Дунав мост 2 “. В рамките на срещата беше взето решение да бъде основана взаимна работна група сред министерствата на двете страни, която ще включва специалисти за разнообразни типове надзор. Нейната цел ще бъде да понижи времето за изчакване от двете страни на българо-румънската граница.

„ В последно време има новопоявил се трафик, приближаващ от Албания, има и пренасочен подобен, който се дължи на увеличените магистрални такси в Сърбия. В момента в границите на едно денонощие през границата минават сред 1000 и 1200 товарни камиона в посока. Увеличението на общия трафик спрямо 2019 година е 15% “, съобщи българският министър, съобщи bTV.

Предстои още при започване на идната седмица новосъздадената работна група да посети и други гранични пунктове сред България и Румъния, тъй като съгласно министър Тодоров, проблемите на всеки един от тях са разнообразни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР