ФОТО - Агенция БГНЕСДнес официално откриха нова веломивка и чешма

...
ФОТО - Агенция БГНЕСДнес официално откриха нова веломивка и чешма
Коментари Харесай

Откриха веломивка в кв. Бояна

ФОТО - Агенция БГНЕС

Днес публично откриха нова веломивка и чешма в кв. Бояна, наоколо до главния маршрут за Боянския водопад, по който колоездачи и пешеходни туристи се насочат към Витоша, съобщи БГНЕС.

Мивката за колела се намира при сливането на ул. “Три Кладенци ” и ул. “Орешарска ” в кв. Бояна. Мястото е ветровито и е уместно за отмора, а към този момент и за разчистване на велосипед след каране в планината.

Новозиграденото съоражение е на мястото на остаряла чешма в квартала, съществувала до началото на хилядолетието, а концепцията за възобновяване й и изградждането на нова веломивка и чешма е на един от изявените велоклубове у нас – Veloraptor.

Съоръжението е построено взаимно със Столична община – регион “Витоша ” и благодарение на всички почитатели на планинското колездене, присъединили се в събитията на клуба в последните месеци и подкрепили самодейността с дарения.

Идейният план и първа копка се случват през зимата с поддръжката на кмета на р-н Витоша и макар пандемията и с помощта на напъните на клуба – основите са състояние напролет. Проектът е осъществен с естествени материали. От лицевата страна има социална чешма с скамейка, чийто тил прилича профила на планината. А на гърба на чешмата е завършена площадка с корито от 2 кв.м с маркуч с кран – за разчистване на колела, без да се пречи на използването на чешмата. Тя ще работи целогодишно, а веломивката – през месеците с позитивни температури. С построяването на веломивката и чешма, регион “Витоша ” в допълнение ще облагородят региона, като изградят в допълнение улично осветяване, почистят и затревят региона.

Велораптор е освен основател, само че и ще “осинови ” оборудването, като се грижи то да е постоянно в редовност. През последните години клубът е един от най-активните и добре представящ се в надпреварите у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР