Форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“ ще се проведе

...
Форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“ ще се проведе
Коментари Харесай

Киберсигурността и фалшивите новини - тема на форум в Стара Загора

Форум на тематика „ Киберсигурност и подправени вести “ ще се организира в Стара Загора на 12 април, петък. За провокации в подтекста на европейските избори за киберсигурността, подправените вести, отбраната на данните ще приказва Мария Габриел, еврокомисар „ Цифрова стопанска система и цифрово общество “.
В работата на форума ще вземе присъединяване и проф. доктор Живка Овчарова , шеф на Изследователския институт по информатика на Технологичния институт Карлсруе (КИТ) и началник на Института по информативен мениджмънт в инженерството на КИТ. Тя ще приказва за виртуалната действителност в действителния свят и за вероятностите за развиване на високотехнологичния бранш в района.
Фалшивите вести и въздействието на обществените мрежи ще бъдат в центъра на панела на дългогодишния публицист Кирил Вълчев и на ръководителя на Фондация " Медии 21 " Бисера Занкова. Фондацията е сътрудник по план “Компакт: От проучвания до политика посредством повишение на осведомеността за положението на обществените медии и сближаването” (COMPACT), който се финансира по Програма " Хоризонт 2020 " на Европейската комисия.
Сред настоящите тематики, които ще съберат представители на разнообразни институции и организации са и методите за справяне с хакерски атаки и нормативните актове, които оказват помощ за сигурността ни.
Форумът се провежда от община Стара Загора в партньорство с бизнеса и неправителствения бранш и стартира в 10 часа в зала “Петко Рачов Славейков”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР