Формула 1 трябва да добави в календара състезание на територията

...
Формула 1 трябва да добави в календара състезание на територията
Коментари Харесай

Формула 1 иска да добави състезание в Африка към календара си

Формула 1 би трябвало да добави в календара съревнование на територията на Африка, съобщи световният шеф по промотирането на съревнования в автомобилния спорт Кло Таргет-Адамс. Континентът не е приемал старт във Формула 1 от Гран При на Южна Африка в Киалами през 1993 година. Мароко също е домакинствал на кръг от международния шампионат в Казабланка през 1958 година.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън, единственият тъмнокож водач във Формула 1, още предходната година изрази мнение, че е значимо за спорта да има съревнование в Африка.

" Напълно съм склонен с Люис Хамилтън. Нямаме надпревари в Африка и това е неточност. Много желаеме да прибавим старт в календара на територията на Африка. Това е приоритет ", разяснява Таргет-Адамс.

" Обсъждаме разнообразни варианти от няколко години и се надявам скоро да имаме решение и да прибавим надпревари там в близко бъдеще ", приключи Таргет-Адамс.

Новият изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали съобщи предишния месец, че има интерес от северна и южна Африка за образуване на Гран При конкуренция. Таргет-Адамс чака Саудитска Арабия, която ще дебютира тази година със старт в Джеда, да остане в календара най-малко десетилетие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР