Формула 1 работи много упорито, за да организира състезание в

...
Формула 1 работи много упорито, за да организира състезание в
Коментари Харесай

Формула 1 работи усилено за състезание в Африка

Формула 1 работи доста настойчиво, с цел да провежда съревнование в Африка, съобщи президентът на организацията Стефано Доменикали.

За последно влиятелната автомобилна конкуренция посети Черния континент през 1993 година, като това се организира съревнование на пистата Киалами в Южна Африка. Според мнозина тъкмо Киалами е любимец за хазаин на идващия африкнаски старт, който наподобява все по-вероятен. Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън е един от тези, които най-вече желаят да има съревнование в Африка, само че съгласно Доменикали би трябвало да се свърши още доста работа, с цел да се случи това.

" На 100 % Африка е континент, върху който ние работим доста крепко. Но постоянно съм казвал, че преди всичко би трябвало да намерим подобаващите сътрудници, както и верния проект ", съобщи италианецът.

" Искам да избегнем вероятността да проведем едно съревнование и повече да не се върнем. Работим за намирането на решение, което е най-хубавото както за нашия спорт, по този начин и за страната, която ще бъде хазаин ", сподели още той.

Увеличената известност на Формула 1 в последните години кара от ден на ден страни да желаят да одобряват стартове, като изключително огромно е желанието на страни от Източна Азия и Съединени американски щати, които могат да предложат доста съществени финансови параметри. Според Доменикали обаче това не е решителен фактор при определянето на домакините.

" Днес се оферират огромни пари, само че нашата задача е да защитим качеството на нашия спорт. Така да вземем за пример е проблем, когато единственото качество на едно съревнование остане това, че е историческо. Ние желаеме да развиваме нашия спорт. Говоря особено за Монца. Стартовете там постоянно са невероятни, само че уредниците би трябвало да влагат в инфраструктура и в услуги за почитателите ", сподели още Доменикали.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР