Формула 1 не е била толкова оспорвана от дълги години!

...
Формула 1 не е била толкова оспорвана от дълги години!
Коментари Харесай

Денят на развръзката: Хамилтън или Верстапен ще покори върха?

Формула 1 не е била толкоз оспорвана от дълги години! Всичко за сезон 2021 ще се реши през днешния ден (12 декември), по време на последния старт от акцията - на писта " Яс Марина " за Гран при на Абу Даби.

Всички погледи ще бъдат вперени в Макс Верстапен ( " Ред Бул " ) и Люис Хамилтън ( " Мерцедес " ).

Кого подкрепяте в конкуренцията за купата във Формула 1? Гласувай Резултати

Двамата излизат на пистата с еднакъв брой точки - по 369,5. Това значи, че приключилият на по-предно място през днешния ден ще грабне купата. Ако се случи по този начин, че и двамата да завършат с еднакъв брой точки, то победител ще е нидерландецът. Той има повече победи през сезона - 9 против 8.

Снимка: Reuters

Първи в Абу Даби ще започва Верстапен, а незабавно след него в квалификациите се подреди британецът.

Сезонът беше извънредно под напрежение. Двамата водачи се " захапаха " от началото, като постоянно се сменяха на лидерската позиция и се бориха за всяка допустима точка.

Снимка: Reuters

В последните 3 старта победител стана Хамилтън и по този начин изравни точките си.

Не липсваха и заяждания отвън пистата. В Бразилия се стигна до наказания поради крилото на болида на Хамилтън и поради... допиране от страна на огромния му съперник.

Двамата си размениха и няколко хапливи мнения и жестове по време на акцията.

Снимка: Reuters

Ако Хамилтън завоюва конкуренцията, то за него това ще бъде осма купа в кариерата. Той победи към този момент през 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 и 2020 година Ако добави още един огромен трофей, британецът ще излезе еднолично отпред при водачите. В момента той и именитият Михаел Шумахер имат по 7.

Снимка: Reuters

24-годишният Верстапен протяга ръце към първа купа в кариерата си. Той направи дебюта си във Формула 1 през 2015 година, а през предишния сезон записа най-хубавото си показване - трето място в крайното класиране.

Стартът в Абу Даби е в 15:00 ч. българско време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР