Формираме резерви като част от армейския корпус, армията. Плюс пет

...
Формираме резерви като част от армейския корпус, армията. Плюс пет
Коментари Харесай

Русия го закъса, Путин обяви формирането на резервна армия frognews.bg

„ Формираме запаси като част от армейския корпус, армията. Плюс пет полка - в 1-ва и 20-та танкови армии. Там всичко върви по проект, в действителност до края на юни ще приключим образуването на аварийна войска. И в близко бъдеще ще приключим образуването на армейския корпус. Пет полка към този момент са образувани с повече от 60%, в тази ситуация приказвам и за персонален състав, и за техника “, сподели Шойгу.

Министърът на защитата на Руската федерация добави, че към този момент са доставени 3786 единици техника за образуване на тези формирования, написа още уеб сайтът " Медуза "

Шойгу заяви още, че 114 000 военнослужещи по контракт и още 52 000 доброволци са назначени в съветската войска. „ Средно 1336 души влизат в контракта дневно, това в действителност е полк, който получаваме всеки ден “, сподели министърът на защитата (цитат на Интерфакс ).

Доброволците, съгласно Шойгу, " естествено, са нетърпеливи да се бият ". Въпреки това, добави той, сега " няма незабавна потребност от това ". Освен това, акцентира министърът на защитата, те ще би трябвало да преминат " съществено образование ".

Засега не се оповестява за проекти за основаване на нова аварийна войска. Шойгу не назова състава на аварийна войска, до момента в който армиите във въоръжените сили на Руската федерация са доста разнородни. Така 1-ва танкова войска на Западния окръг се състои от три дивизии (две танкови и мотострелкови дивизии), а 35-та войска на Източния окръг се състои единствено от две мотострелкови бригади и една бригада за прикритие (щатната бройка на бригадата е почти три пъти по-малко от номера на дивизията).

Министерството на защитата разгласи проекти за основаване на нов армейски корпус още през декември 2022 година, дружно с други проекти за огромна военна промяна. Корпусите в съветската войска нормално се състоят от мотострелкова дивизия (около 10 хиляди души персонал) и елементи за увеличаване (артилерийски, ракетни, разследващи и др.) Не е ясно дали корпусът ще бъде основан въз основата на новосформирана дивизия ( през декември беше планувано основаването на три нови мотострелкови дивизии) или въз основата на съществуваща дивизия.

Анализатори разясняват, че аварийна войска се основава вследствие на големите загуби на съветските войски на бойното поле. С образуването на нов армейски корпус се цели прекъсването на украинската атака на Изток и обезпечаване на подстъпите към Крим.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР