Формата на протеста е напълно неприемлива. Не става дума за

...
Формата на протеста е напълно неприемлива. Не става дума за
Коментари Харесай

Проф. Дуранкев: Енергетици и миньори защитават на корпоративните интереси на трима олигарси в България

„ Формата на митинга е изцяло неприемлива. Не става дума за всеобщо излизане на тези, които работят в бранша. Вероятно става дума за отбрана на корпоративни ползи на към трима олигарси в България. И точка по този въпрос! “.

Това съобщи пред радио „ Фокус “ икономистът проф. Боян Дуранкев откакто през вчерашния ден държавното управление одобри Плана за обективен преход.

Според него, това което държавното управление предлага е „ повече от свръхоптимистично “ за развиването на този подсектор в енергетиката . По думите му повече от това не може да се желае, защото е реалност, че отчитаме, че има световно стопляне и е нужен „ зелен преход “ .

Според проф. Дарукнев България се нуждае и от новата атомна електроцентрала , в случай че желае да реши енергийния си проблем. 

Междувременно блокадата на енергетици и миньори на две основни артерии в страната остава. Магистрала „ Тракия ” край Стара Загора и проходът „ Хаинбоаз ” сега са затворени. Протестиращите към този момент обявиха, че няма да се откажат от настояванията си държавното управление да отсрочи отговора на България по Плана за обективен преход

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР