Ford Transit Custom е едно от най-продаваните търговски превозни средства

...
Ford Transit Custom е едно от най-продаваните търговски превозни средства
Коментари Харесай

Новият Ford Transit Custom е вече на пазара в Европа

Ford Transit Custom е едно от най-продаваните търговски транспортни средства в Европа в еднотонния сегмент. Напълно освежен и за първи път с plug-in хибридна версия (PHEV) и алтернатива за задвижване на всички колела, той към този момент може да бъде конфигуриран и поръчан. Началната цена е 42 304,50 евро, първите доставки ще се осъществят до края на 2023 година Чисто електрическият E-Transit Custom ще бъде разполагаем от лятото на 2024 година

В съпоставяне с предходния модел, Transit Custom, който се предлага с единична и двойна кабина, както и с комби и MultiCab, в този момент има лично тегло, което е със 100 кг по-ниско. Това усилва оптималния потребен товар до 1350 кг. В взаимозависимост от разновидността на каросерията, междуосието е увеличено с до 200 милиметра и в този момент разрешава на версията панелен ван да има товарен размер сред 5,8 и 6,8 кубически метра.

Предлага се необятна гама от системи за сигурност и помощ на лидера. Те включват Cross Traffic Alert, помощник за спешно прекъсване при заден ход и 360-градусовата камера за кръгообразен преглед, както и системата за адаптивен круиз надзор с технология Stop&Go за разновидностите на модела с автоматизирана скоростна кутия. Има четири равнища на мощ за дизеловите мотори при стартирането на пазара: 81 кВт/110 к.с., 100 кВт/136 к.с., 110 кВт/150 к.с. и 125 кВт/170 к.с. В съпоставяне с предходното потомство модели понижението на разхода и излъчванията на CO2 са до шест %.

Предаването на мощността се прави от шестстепенна механична трансмисия като стандарт. Опционално се предлага нова осемстепенна автоматизирана скоростна кутия за версиите със 136 и 170 к.с. Пмашината може да тегли и ремарке с оптимално натоварване от 2800 кг.

За първи път Ford предлага Transit Custom с новоразработено задвижване на четирите колела. Системата разделя въртящия миг на мотора сред предните и задните колела посредством електронно следен диференциал на шпации от 20 милисекунди и се предлага в композиция с автоматизираната трансмисия.

В хибридния си вид новият Transit Custom PHEV съчетава 2,5-литров четирицилиндров бензинов мотор с електрически мотор и употребява 11,8 кВтч батерия. Общата мощ на системата доближава 171 кВт/232 к.с., а Ford дефинира чисто електрическия пробег на 56 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР