Ford ще пусне тази пролет дизелова версия на най-продавания си

...
Ford ще пусне тази пролет дизелова версия на най-продавания си
Коментари Харесай

Ford пуска дизелова версия на най-продавания си пикап

Ford ще пусне тази пролет дизелова версия на най-продавания си пикап F-150, стремейки се да резервира и увеличи огромния си пазарен дял, преборвайки се с главните си съперници.

От компанията чакат новият модел с 10-степенна скоростна кутия да реализира разход от 30 благи (48 км) за галон (около 4 литра) гориво - разход, съпоставим с този на някои седани.

" Уверени сме, че ще го реализираме ", съобщи Давид Филипе, вицепрезидент, отговарящ за моторите и инженерните действия в компанията.

Дизеловият F-150 ще бъде сред 2400 и 4000 $ по-скъп от бензиновата си съответка, според от съответния модел. Той ще бъде създаден в цех на Ford във Англия.

Очаква се към 5% от пикапите от модела да бъдат поръчвани с дизелов мотор. Дизеловият F-150 ще бъде предопределен за хора, които теглят огромни ремаркета за вървене на отмора или работа.

Продажбите на огромни пикапи в Съединени американски щати се усилиха през последните години, защото цените на бензина се стабилизират на по-малко от 3 $ за галон в множеството щати. През 2017 година Ford продаде съвсем 900 хиляди камиона от серията F - повече от всяка година от 2005 година насам.

Компанията се конкурираше с General Motors и марката Ram на Fiat Chrysler Automobiles за най-ефективния огромен пикап, даже когато тези модели с висок пробег са в лимитирана наличност или са по-скъпи от елементарните бензинови камиони.

Fiat Chrysler изпревари съперниците си през 2013 година, предлагайки дизелов мотор в лекотоварните си модели Ram, потвърждавайки, че това е най-икономичният модел в своя клас.

Но предходната година автомобилният производител бе упрекнат от управляващите в Съединени американски щати, че е употребявал излъган програмен продукт, с цел да излъже тестванията за нездравословни излъчвания. Схемата е приложена в 104 000 модела Ram, създадени сред 2014 и 2016 година

Fiat Chrysler договаря с управляващите за споразумяване на разногласието и получи позволение да продава 3-литровия си дизелов мотор в моделите на Ram за 2017 година и 2018 година Според компанията той може да измине 27 благи (43 км) с 1 галон гориво.

Шефовете на Ford показаха убеденост, че дизеловият F-150 ще дава отговор на условията за нездравословните излъчвания в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР