Forbes публикува годишният рейтинг на най-богатите хора на планетата. За

...
Forbes публикува годишният рейтинг на най-богатите хора на планетата. За
Коментари Харесай

Forbes обяви Джеф Безос за най-богатия човек на годината

Forbes разгласява годишният рейтинг на най-богатите хора на планетата. За първи път тази влиятелна ранглиста е управлявана от създателя и общоприет шеф на Amazon Джеф Безос.
Към сегашен ден финансовото положение на Безос се прави оценка на $112 милиарда . Преди година, капиталът на Джеф Безос бе $72,8 милиарда. Ръководителят на Amazon забогатя след внезапното повишаване на акциите на Amazon, които за 12 месеца усилиха цената си с 59%. Благодарение на този растеж, финансовото положение на Безос се усили с $39,2 милиарда. Forbes акцентира, че това е най-големият скок в размера на финансите в историята.

На второ място в годишния рейтинг на най-богатите хора на планетата се намира съоснователят на Microsoft Бил Гейтс . Капиталът на Гейтс е в размер на $90 милиарда и преди година той бе преди всичко в тази ранглиста.

На трета позиция е класиран вложителят Уорън Бъфет с финансово положение от $84 милиарда.

Освен акции в Amazon, Безос има и вестника The Washington Post, както и компанията Blue Origin, разработваща ракета и галактически транспортен съд от нов вид.

В началото на 2017 година Джеф Безос бе на четвърто място в света по мярка на капитала, а към края на месец юли за един ден стана най-богатият човек на планетата.

Към края на 2017 година, финансовото положение на най-богатите хора на планетата доближи $1,2 трилиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР