Фонтани от лава се изстрелваха на стотици фута във въздуха

...
Фонтани от лава се изстрелваха на стотици фута във въздуха
Коментари Харесай

Вулкан в Исландия: Всичко, което знаем от прекъсване на полета до време на изригване

Фонтани от лава се изстрелваха на стотици фута във въздуха от цепнатина, дълга две благи и половина, до момента в който Исландия беше разтърсена от огромно вулканично изригване след седмици на страдалчество трусове.

Изригването стана в 22:20 часа в понеделник в кратера Sundhnjúka, което се случи покрай Хагафел на полуостров Рейкянес в страната. Рибарският град Гриндавик към този момент беше евакуиран. Регионът - необятно прочут като вулкана Fagradalsfjall - беше деен повече от две години, защото хиляди дребни трусове раздрусаха региона през последните седмици. Учените го чакаха, само че точната му дата не можеше да бъде планувана.

Местните поданици бяха предизвестени да останат на закрито и да затворят прозорците, с цел да се предпазят от токсични вулканични газове. Вятърът издухва газовете към морето, само че има опасения, че столицата Рейкявик може да бъде ударена, в случай че се промени. Президентът на Исландия Гудни Торлаций Йоханесон трябваше да разгласи изключително състояние за повторно през последни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР