Фонтан, открит през октомври във Виена, предизвиква недоумение, подигравки и

...
Фонтан, открит през октомври във Виена, предизвиква недоумение, подигравки и
Коментари Харесай

Модернистичният фонтан, който предизвика недоумение и гняв във Виена

Фонтан, открит през октомври във Виена, провокира неразбиране, насмешки и яд, съобщи Агенция Франс Прес.Фонтанът е поръчан от Общината, с цел да бъде маркирана 150-годишнината от снабдяването на града с изворна вода, с което Виена се гордее. Той беше открит тържествено на 24 октомври от кмета Михаел Лудвиг, съгласно който е " забавен ", и от президента Александър ван дер Белен.  

" Къде е най-грозният шадраван в света? В Австрия! "

Мащабната творбата от сив бетон се състои от 33 фигури, като че ли направени от дребни деца, които обкръжават бликам вода. 

" Срам! ", " Какъв смут! ", " Това смешка ли е? " - част от мненията в обществените мрежи. Публикация в X (Twitter) от консуматор, наименуван Culture Critic, който подлага на критика дизайна на фонтана и големите разноски за данъкоплатците, е гледан забелязан повече от 7,6 милиона пъти. 

Is Vienna progressing?https://t.co/uDNXX3Uclg
— Culture Critic (@Culture_Crit) October 30, 2023
Други учудени интернет консуматори разкритикуваха творбата на изкуството като „ най-грозния шадраван “, който в миналото са виждали, като някои даже видяха фигура в жанр Мишлен измежду скулптурите.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Varkey (@_varkey)

Виенският колектив " Гелитин " печели състезанието с концепцията си, която " показва отговорността на обществото към водата, чиято отбрана е все по-важна " при възходящата суша. 

Освен полемиката за мястото на модерното изкуство в обществените пространства, точно цената на фонтана провокира най-голямо неразбиране. По-малко от седмица след откриването му по фигурите бяха нарисувани черни сълзи, отбелязва Агенция Франс Прес. 
Галерия „ Белведере ” отбелязва 300 години със знаменателни изложения

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР