Фондацията на авторката на поредицата за Хари Потър“ Дж. К.

...
Фондацията на авторката на поредицата за Хари Потър“ Дж. К.
Коментари Харесай

Фондацията на Дж. К. Роулинг помага на деца в сиропиталища в Украйна

Фондацията на авторката на поредицата за „ Хари Потър “ Дж. К. Роулинг - „ Лумос “, стартира акция по набиране на средства за деца в сиропиталища в Украйна.

Благотворителната организация събира сума за осигуряване на потребности от първа нужда - храна, хигиенични материали и комплекти за първа помощ на засегнатите от спора, както и за подкрепяне на евакуацията им от страната.

Събраните средства ще бъдат ориентирани и към даване на психическа поддръжка на деца, наранени от военния спор, както и поддръжка на фамилии и приемни родители. Фондация „ Лумос “ подсигурява, че 100% то всички средства, събрани от акцията, ще отидат по предопределение, защото административните разноски на фондацията се поемат от самата Дж. К. Роулинг.

Благотворителната фондация работи с украинското държавно управление за реформиране на системата за грижи и по-добра отбрана на уязвимите деца. 56-годишната писателка написа в обществените мрежи: „ Войната разрушава детството и унищожава фамилиите. “

 

War shatters childhoods and tears families apart. @lumos has launched an appeal to help the c100k children trapped in orphanages in #Ukrainehttps://t.co/pDEOiBd3pp
— J.K. Rowling (@jk_rowling) March 1, 2022
В Украйна активността на фондацията е фокусирана в Житомирска област, която е на запад от столицата Киев. По данни там има над 1500 деца в сиропиталища, като хиляди други са изложени на риск от делене от фамилията. Докато дами и деца напуснаха страната в търсене на избавление от войната, най-малките в сиропиталищата нямат родственици, които да се погрижат за тях и те търсят поддръжка.

Почитателите на поредицата добре знаят, че " Лумос " е заклинанието за светлина тогава, когато ни е нужна, а ние сме сигурни, че и в действителния живот то ще донесе едно по-светло и спокойно бъдеще в контрастност в мрачното настояще.
УНИЦЕФ България набира средства за деца и фамилии в Украйна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР