Фондация Отворено общество“, основана от американския милиардер Джордж Сорос, отхвърли

...
Фондация Отворено общество“, основана от американския милиардер Джордж Сорос, отхвърли
Коментари Харесай

„Отворено общество“ отрича да финансира екопротести в Сърбия

Фондация „ Отворено общество “, учредена от американския милиардер Джордж Сорос, отхвърли изказвания, че е финансирала митингите пред сръбското президентство на 15 февруари, националния празник на Сърбия, съобщи организация Бета.

Фондацията посочи, че не е подкрепяла финансово активността на придвижването „ Тръгни - промени “ или ръководителя на акциите на това придвижване Сава Манойлович.

В известие на фондацията се показва, че през миналите години за възстановяване на околната среда са отделили към 500 000 евро за цивилен организации, както и за локални органи на властта в Сърбия.

Фондация „ Отворено общество “ публично отхвърля да е финансирала в миналото „ Тръгни - промени “ или мен. Финансирали са властта, написа Манойлович в Туитър, разяснявайки изказването на фондацията.

Миналия месец министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич сподели, че чужденци подкрепят финансово екологичните организации и митингите им в страната, отбелязвайки, че най-големите финансисти са Съединени американски щати, Англия, Германия и Австрия. Посланиците на тези страни в Белград отхвърлиха изказванията й.

Причините за митингите, които раздрусват страната от месеци, са два закона - за референдума и за експроприацията.

Протестите са проведени от еко организации, които са срещу тях. Те критикуват премиера Александър Вучич, че не се бори задоволително против замърсяването в страната. Особено са настроени против два признати от Народното събрание закона, които съгласно протестиращите поставят основите са рандеман на литий в Западна Сърбия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР