Фондация Очи на четири лапи търси доброволци, които да станат

...
Фондация Очи на четири лапи търси доброволци, които да станат
Коментари Харесай

Фондация Очи на четири лапи търси приемни семейства за кучета-водачи

Фондация " Очи на четири лапи " търси доброволци, които да станат приемни фамилии за кучета-водачи. В момента се набират кандидатури за развъждане на дребните кученца от развъдните стратегии, които се чакат през лятото. Приемните фамилии нямат финансов ангажимент, всичко се поема от фондацията.

Костадин Костадинов, приемен собственик: Огромно благополучие, невeроятни страсти, обич същинска, непрестанно ей такива дивотии, лудории и игри. Това е нещо, което е доста същинско.
Вече съвсем 3 години Коко е приемен собственик. Рила е третото куче, за което се грижи. Отглеждането на всяко едно е друго, а любовта - безгранична. Приема ги като още едно дете, което става част от неговото семейство.
Костадин Костадинов, приемен собственик: Все едно като едно мъничко дете - от бебе, до момента в който тръгне на учебно заведение.
Едно от условията за приемните фамилии е да имат задоволително свободно време. През първата година кучето би трябвало да сътвори домашни привички, да се социализира измежду хората, да пораства в действителна градска среда. Трябва да се научи да пътува с всевъзможен тип превоз.

Ели Коджабашева, завеждаща програмата за социализация към фондация " Очи на четири лапи ": Много мъчно може да се получи хора, които работят по 8 часа дневно, като сложим по един час отиване на работа и един час връщане на работа, стават едни 10 часа, в които кучето стои единствено у дома. Не е това концепцията.
Кучето отива при приемното семейство с всичко належащо - храна, постеля, купички, нашийник, играчки.

След като изоставен приемните фамилии, кучетата могат да станат водачи или асистенти на хора с увреждания.

Кучето минава през особено едногодишно образование, след което се дипломира. То би трябвало да израсне и да се възпитава в оптимално стресиращи условия, с цел да е квалифицирано за всичко.

Костадин Костадинов, приемен собственик: Като пристигна времето да се разделяме, по какъв начин? Плачем, като всички, и ние плачем.
А един ден с неговите очи ще гледа някой незрящ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР