Фондът за Земята на Безос (Bezos Earth Fund), създаден от

...
Фондът за Земята на Безос (Bezos Earth Fund), създаден от
Коментари Харесай

За пример: Джеф Безос ще опазва Земята с 1 милиард долара

Фондът за Земята на Безос (Bezos Earth Fund), основан от създателя на американската корпорация Amazon Джеф Безос, даде обещание да способства с 1 милиард $ до края на десетилетието за отбраната на потенциала за предпазване на въглерод в горите и биоразнообразието. Това показват от кабинета на френския президент Еманюел Макрон, който взе участие в почналата 27-а конференция на Организацията на обединените народи за изменението на климата, заяви Ройтерс.

По време на климатичната среща, на която хазаин е Египет, президентите на Габон и Руанда също са изразили интерес да подхващат стъпки за отбрана на горите и естествените въглеродни ресурси на планетата, показват от френската администрация.

Виж още: Заради климатичните промени: Ще виждаме повече дъги, само че добре ли е това?

Досега филантропската организация на Безос е декларирала, че ще вложи към 30 на 100 от своя 10-милиарден фонд в ограничения за запазване на природата, както и във възобновяване и промяна на питателните системи.

Фондът на Безос търси партньорства с разнообразни африкански и европейски страни към тазгодишната среща на върха на Организация на обединените нации за климата, с цел да усили напъните за възобновяване на природата.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР