Фондът на фондовете насочва още 56.3 млн. лв. за инвестиции

...
Фондът на фондовете насочва още 56.3 млн. лв. за инвестиции
Коментари Харесай

Фондът на фондовете влага още 56.3 млн. лв. в малки и средни фирми

Фондът на фондовете насочва още 56.3 млн. лева за вложения и ликвидна поддръжка на дребни и междинни предприятия, потърпевши от пандемията от Covid-19.

Това е идната антикризисна мярка на Фонда на фондовете след оповестения през предходната седмица гаранционен инструмент за дребни и междинни компании за близо 158 млн. лева, оповестиха от държавното сдружение, което ръководи над 1 милиард лв. от еврофондовете.

За да стигнат оптимално бързо до крайните получатели, новите 56.3 млн. лева ще бъдат вложени посредством към този момент съществуващи капиталови принадлежности на Фонда на фондовете за дребни и междинни компании, в това число посредством фондовете за ускорение и начално финансиране и за рисков капитал, е посочено в известието.

Това ще стане при избрани условия след преразглеждане на договорите с към този момент определените посредством публични поръчки финансови медиатори. Преговорите с тях към този момент започнаха.

В края на април тази година Фонд на фондовете получи утвърждение от Европейската комисия (ЕК) за облекчение на изискванията по дяловите принадлежности и обезпечаване на поддръжка за най-уязвимия сегмент от стопанската система - дребните и междинни предприятия и изключително за започващите компании. По тази причина при вложението на новите 56.3 млн. лева ще отпадне да вземем за пример задължението на финансовите медиатори да притеглят самостоятелни частни вложители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР