Фонд за малки проекти се предвижда да подпомага малки и

...
Фонд за малки проекти се предвижда да подпомага малки и
Коментари Харесай

Безвъзмездни евросредства за малки и средни предприятия

Фонд за дребни планове се планува да подкрепя дребни и междинни предприятия в граничните области на България и Сърбия през новия програмен интервал 2021-2027 година Финансирането ще е по Програма за трансгранично съдействие Interreg - ИПП България – Сърбия 2021-2027, която се чака да бъде утвърдена до края на идната година.

Това стана ясно на първото съвещание на Съвместната работна група за създаване на бъдещата стратегия. Форумът бе управляван от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова и Михаѝло Дашич - помощник-министър по европейската интеграция на Република Сърбия.

Малките и междинни предприятия ще могат да получават безплатно средства по планове до 100 000 евро при облекчени процедури за подкрепяне и модернизиране на производството, повишение на потенциала и постигане на нови пазари, повишение на конкурентноспособността и други Целта е да се поддържа икономическото развиване и капацитет на районите посредством поощряване на бизнеса, прецизират от Министерство на районното развиване и благоустройство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР