Фонд Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната

...
Фонд Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната
Коментари Харесай

Проект на община Свищов за модернизиране на социалните услуги в Дома за стари хора „Мария Луиза“ е класиран за финансиране от Фонд „Социална закрила“

Фонд „ Социална протекция “ (ФСЗ) към Министерството на труда и обществената политика ще финансира планови оферти на общини и частни снабдители за рационализация на материалната база на обществени услуги и поддръжка на активността на обществени предприятия.

Със своя план „ Обновяване на профилираното обзавеждане и съоръжение в Дом за остарели хора „ Мария Луиза ” – град Свищов “ Община Свищов е класирана по Компонент 1 на 8 място от общо 60 бенефициенти.

По Компонент 1 ФСЗ ще финансира оферти за придобиване на дълготрайни активи и настоящо поддържане на материалната база за даване на обществени услуги, както и за създаване на нова или за реорганизация и рационализация на съществуваща материална база за даване на обществени услуги.

Общият бюджет на плана за модернизиране на обществените услуги в Дома за остарели хора „ Мария Луиза “ – Свищов е в размер на 35 370,00 лв., а размерът на финансовите средства, за които е кандидатствала Общината е на стойност 28 296,00 лв..

Със средствата се планува закупуване на 11 броя нови болнични кревати – електрически с пет функционалности, нужни за потребителите в отделението за лежащо заболели в ДСХ, в комплект с 11 броя болнични матраци и 11 броя шкаф-масички за трудноподвижните лица в неспособност за самообслужване, както и 1 брой мобилен въжен превоз за пациенти за по-безболезнено и професионално обслужване.

Планирана дълготрайност на плана от м.06.2022 година до м.09.2022 година, а съществена цел е повишение качеството на живот на настанените лица в отделението за лежащо заболели в ДСХ „ Мария Луиза ” град Свищов, посредством гарантиране материалните условия и вярно образуване на безвредна и сигурна среда за потребителите в неспособност за самообслужване. Едновременно с това ще се подсигурява домакински уют и комфорт, наложително съгласуван с главните композиционни и функционални условия. Подобряването на средата ще спомогне за опазване на персоналното достолепие на лицата, чувство за нараснала автономия и надзор над обстановките.

Домът за остарели хора е с потенциал 125 места и има поделение за лежащо заболели с 54 кревати. В профилираната институция се настаняват консуматори от цялата страна, а реализирането на плана ще способства за постигането на следните характерни цели:

1. Да се модернизира материално-техническата база на ДСХ „ Мария Луиза ” гр. Свищов, с което да дава отговор на условията за качествено даване на обществените услуги;

2. Да се усъвършенства качеството на живот на възрастните и хората с увреждания, съгласно условията на европейските норми;

3. Да се реализира обществена интеграция на възрастните и хората с увреждания, като част от най-уязвимите групи лица в риск;

4. Да се облекчат физическите премеждия и да се запази персоналното достолепие на лежащо болните;

5. Да се улесни обслужването на потребителите;

6. Да се подмени част от наличното обзавеждане в обществената услуга.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР