"Фолксваген" е решил да напусне Турция, написа медията от югоизточната

...
"Фолксваген" е решил да напусне Турция, написа медията от югоизточната
Коментари Харесай

Фолксваген напуска Турция

"Фолксваген " е решил да напусне Турция, написа медията от югоизточната ни съседка "Хюриет ".

В публично писмо ръководителят на Управителния съвет на немския авто тръст Херберт Дис е уведомил съответните управляващи в страната на два континента, че е подал документи за прекратяване на активността на записания в Турция през 2019 година клон на компанията.

"Фолксваген " е основал своето поделение в Турция с капитал в размер на 164,5 милиона $. Основният предмет на активност на компанията са били планиране, сглобяване, продажба и експорт на коли, елементи и аксесоари към тях.

Дис е подчертал, че повода за взетото решение е била международната коронавирусна пандемия. "Ние сме подготвени да обновим активността си в Турция в по-подходящ миг ", е написал още германецът.

Турският министър на промишлеността Мустафа Варанк от своя страна е разкритикувал дейностите на компанията. "Това решение е взето по политически аргументи. То няма никакво икономическо съображение. Ние оставаме отворени към съдействие с задгранични вложители ", е подчертал той.

Да напомним, при започване на декември 2020 година Европейският съюз е наложил наказания на редица турски жители. Ограниченията са били въведени поради това, че кораби на Анкара са търсели залежи на природен газ в акваторията на Кипър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР