focus-news.netПравителството ще търси възможности за по-високи заплати на киберспециалистите. Това

...
focus-news.netПравителството ще търси възможности за по-високи заплати на киберспециалистите. Това
Коментари Харесай

Правителството ще търси възможности за по-високи заплати на киберспециалистите

focus-news.net

Правителството ще търси благоприятни условия за по-високи заплати на киберспециалистите. Това стана ясно на конгрес за киберсигурност. Във форума взе участие министър-председателят Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

„ С финансовия министър ще забележим дали могат киберспециалистите в електронното ръководство да получат по-високи заплати “, сподели министър председателят Бойко Борисов. По думите му в днешната обстановка може единствено да се работи взаимно с всички цивилен организации, икономически начинания, тъй като се пазят хората и бизнесът, а оттова и държавната сигурност. „ Сигурно могат доста образци да се дадат още. Сигурно доста може да се приказва. Сигурно можем да бъдем упрекнати, че незадоволително пари се дават в този бранш за отбрана. Таванът на заплатите е нещо, което доста пречи да притеглим в Министерствата задоволително квалитетни хора. От конкурс за работа в този бранш идват по 100 индивида, най-после най-глупавия остава единствено един, в случай че остане и един. Всички като чуят за заплащането се обръщат и споделят „ Благодаря “, съобщи още Борисов.

Той уточни, че страната разчита както във всяка сфера на битка с престъпността на жителите и организациите за киберсигурността.
Според него както ненавиждаме крадците и убийците, по този начин би трябвало да ненавиждаме и хакерите. По думите му това не е мода, нито нещо хубаво.

Пред публицисти министър-председателят продължи тезата си и уточни, че е помолил обществеността да има непоносимост, както към всеки различен апаш, нарушител, всеки, който вреди. „ Това е една детска площадка като направиш, отиват да я счупят. Това е по същия метод. Ние желаеме да облекчим жителите, да може колкото може повече платформи да има за електронно обслужване. Ако някой ги разрушава, ще се върнем отново на механичните пишещи машини “, добави още Борисов.

На въпрос дали би трябвало да се промени Наказателния кодекс за хакерите, Борисов уточни, че има оферти за промени. „ Вижте, те законите и в този момент не са неприятни, просто би трябвало да се съблюдават. Не може след всяко закононарушение да променяме закона и да вършим по-тежки санкции “, изясни министър-председателят. Министър-председателят Бойко Борисов регистрира, че се работи интензивно по въвеждането на електронното ръководство. „ Работят интензивно, виждате стотици към този момент са опциите по електронен път.

Пак споделям най-големите централи в света се върнаха на механичните пишещи машини. Ако няма злост към тези хора, в случай че това се смята за съвременно и какъв брой е готино да си хакер и ние се отнасяме с такава приемливост към тях, нищо положително не ни чака “, сподели министър председателят Борисов по адрес на хакерите. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР