focus-news.netЕскалира конфронтацията между Турция и Съединените щати, свързана с плановете

...
focus-news.netЕскалира конфронтацията между Турция и Съединените щати, свързана с плановете
Коментари Харесай

„Российская газета“: Турски експерти са недоволни от натиска на САЩ заради С-400

focus-news.net

Ескалира борбата сред Турция и Съединените щати, обвързвана с проектите на Анкара за закупуване на съветски зенитни комплекси С-400. Във връзка с това Вашингтон съобщи на 1 април, че приключва всички интервенции и доставки за Турция, свързани с осъществяването на съглашението за доставяне на турските военновъздушни сили с американски изтребители-бомбардировачи от пето потомство F-35, написа в. „ Российская газета “.

Както изясни в тази връзка съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, изказванията на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, че Турция, купувайки съветски оръжия, заплашва единството на НАТО, „ наблюдават икономическия интерес на Вашингтон “.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че доставката на С-400 за Турция е „ решен въпрос, неподлежащ на разискване “.

Според шефът на стратегическите проучвания към SETA, Хасан Ялчин, Съединени американски щати, евентуално ще усилят натиска върху Турция по отношение на контракта за доставка на С-400. „ Но от това “, акцентира той, „ Турция няма да се приближи до Вашингтон “.

Ялчин напомни, че Турция е пълновръстен член на НАТО, който има право на несъгласие в тази организация, а Съединените щати нямат право да считат НАТО за свое притежание и независимо да вземат решение по какъв начин да работят другите членове на Алианса.

„ Системите С-400 са значим детайл от турската архитектура за сигурност “, акцентира специалистът. „ Освен това Анкара повече не може да зависи от американските обещания, които не постоянно се извършват “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: