flagman.bgС новите болни, случаите на западнонилска треска в България вече

...
flagman.bgС новите болни, случаите на западнонилска треска в България вече
Коментари Харесай

Нови два случая на западнонилска треска, заболя 2-годишно дете от Бургас

flagman.bg

С новите заболели, случаите на западнонилска тресчица в България към този момент са общо четири.

Два нови случая на западнонилска тресчица са регистрирани в България. Единият е в Бургас, където е заболяло 2-годишно дете, а другият в Монтана, където се е заразил 64-годишен мъж. Информацията е потвърдена след проучвания от Центъра по заразни и паразитни заболявания.

С новите заболели, случаите на западнонилска тресчица в България към този момент са общо четири.

Заразата се популяризира посредством захапване от комари. Заболяването стартира със признаци, наподобяващи най-обикновен грип – температура, изнемощялост и от време на време главоболие. Срещат се и случаи, когато болестта протича без забележими признаци. Рядко, само че не изключено е западнонилската тресчица да протече по тежко - с менингит, менингоцефалит или енцефалит. Тези случаи се следят най-вече при възрастни хора.

Инкубационният интервал на болестта варира сред 3 и 14 дни. Няма характерно лекуване, нормално се ползва симптоматична терапия.

Предпазните ограничения, които могат да се вземат, се показват само в отбягване на ухапвания от комари, изключително от вида Aedes albopictus - т.нар. " тигров комар ".

Препоръчва се потреблението на репеленти. Замрежването на порти и прозорци на домовете, както и потреблението на уреди и препарати за домашна дезинсекция също е добра превантивна мярка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР