flagman.bgОстра нужда от заварчици има бургаският бизнес. Необходими са огромен

...
flagman.bgОстра нужда от заварчици има бургаският бизнес. Необходими са огромен
Коментари Харесай

Безработни отказват 1500 лева стартова заплата

flagman.bg

Остра потребност от заварчици има бургаският бизнес. Необходими са голям брой експерти в няколко стратегически компании като „ Лукойл Нефтохим Бургас “, както и редица по-малки компании, които също търсят фрагменти, само че по този начин и не намират.

Заплатите са повече от положителни – стартовата е 1500 лв. с опция да доближи до 3000 лв., съгласно ценза и работните часове, оповестява " Флагман ".

Съвсем неотдавна в Созопол се организира постоянната конференция на Българския съюз по заваряване, на която въпросът бе необятно обсъждан. Доц. доктор Петър Държанов от УС на Българския съюз по заваряване разяснява проблемите с неналичието на работна ръка за бизнеса.

„ Преди време специалността се характеризираше с три D - dirty, dusty, dangerous (мръсна, прашна, опасна). Сега към този момент е три C – cool, clean, clever, което е гаранция, че работата е безвредна, чиста и добре платена “, сподели доцент доктор Държанов.

Той посочи, че когато се е строил АЕЦ " Козлодуй ", в България е имало 50 000 квалифицирани заварчици, които са идвали от ПУЦ-овете изцяло подготвени. В момента годишно се образоват едвам по 2000 души и те са извънредно незадоволителни, тъй като една част от тях отива в чужбина, а потребността на бизнеса от фрагменти е голяма.

Имало и значително компании, които желаят за своя сметка да обучат неквалифициран личен състав.

Предложили са на лица от малцинствата опция за образование и чудесно възнаграждение, само че огромна част от тях отказвали, тъй като откровено вярвали в ромските митове, че като заваряват „ щели да се облъчат “ и това да попречи на репродуктивните им органи – нямали да имат деца.

Доц. доктор Петър Държанов е безапелационен, че има най-малко 30-ина центрове за образование на фрагменти в България, които са на положително равнище и приготвят качествени фрагменти.

Курсовете за български ценз коствали сред 660 и 700 лв., отнемали към месец, а за интернационално приети тапия били сертифицирани единствено 4 компании, образованието било по-интензивно, а изпитването – външно. Цената на тези курсове била към 1200 лв..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР