flagman.bgкадър: БНТОт кризата излязохме по-бедни, но живи и здрави, каза

...
flagman.bgкадър: БНТОт кризата излязохме по-бедни, но живи и здрави, каза
Коментари Харесай

Бойко Борисов: На Алепу няма да се строи хотел, в тези кутийки ще гнездят птички

flagman.bg

кадър: Българска национална телевизия

От рецесията излязохме по-бедни, само че живи и здрави, сподели министър председателят

Според някои от рецесията сме излезли по-богати ли, не - излязохме по-бедни, само че излязохме живи и здрави в голямата си част. Брутен вътрешен артикул се прави с работа, не с лежане и с почиване. Спасихме живота, хората, в този момент с работа - на верните места да се сложат парите и продължаваме напред.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в " Панорама ". Той е специфичен посетител в предаването в 101-вия ден от основаването на Националния действен щаб за битка с ковид.

Той изясни, че в момента има лекарства и респиратори за лекуване на 30 000 души. На въпрос за какво по този начин внезапно се сменят ограниченията, министър председателят изясни, че не е внезапно, а всичко е изчислено - брой инфектирани, брой оздравели, брой умряли, брой болнични кревати.

Борисов съобщи, че вирусът не е надвит и той въобще не е приключил.  " Надявам се, че с ограниченията, с дисциплината, с това, че самите хора усвоиха разпоредбите - отдалеченост, стерилизация, внимание, това е извънредно значимо да продължи ".

" Нашите ограничения бяха първи, най-навременни и най-леки. Нашите съседи затвориха църквите, затвориха джамиите, затвориха учебните заведения, затвориха хората в къщите, излизаше се единствено с позволение на полицията. Ние всеки ден пускахме - паркове първо, след това градини, след това заведения за хранене, едно по едно, само че дружно с народа, спазвайки разпоредбите, с цел да свикнем да живеем и оптимално бързо да се върнем към естествения живот, тъй като естественият живот спомага за психическото здраве ", съобщи Бойко Борисов.

Премиерът описа и, че доста хора са го упрекнали, че е избрал Мутафчийски, Кънчев или Кантарджиев за Щаба.

  " Между двете теории - аз карах тъкмо по средата. Спазвайки и затискайки доста бързо тези клъстери, които се проявяваха, както Мутафчийски настояваше, и в това време доста бързо отпускайки местата- там където позволяваше, и по тази причина излязохме първи от строгите ограничения. В разногласието се ражда истината. Няма доктрина, няма учебник, няма литература, по която да извадиш и да кажеш: За ковид правилото е... няма такова! Издъниха се най-големите страни. Измряха им хората. Във Англия, в Съединени американски щати, в Русия, в Бразилия, издъниха се! ", съобщи Борисов.

На въпрос защо е било нужно хората да се плашат с чували за трупове, Борисов отговори, че това е осведоменост. Когато човек знае и вижда. Той напомни репортажите от Италия и Ню Йорк и с цел да се случи това, съгласно него е било значимо хората да бъдат осведомени.

Премиерът коментира грешката в системата на Министерството на здравеопазването днес по този начин: " И уеб сайтът на СЗО блокира през днешния ден ".

Борисов посочи, че България първа си е направила облеклата и е почнала да прави кръвна плазма.

" Ние първи си направихме облеклата, маските, очилата, първи започнахме плазмата да вършим - сега маса народ дава кръв, вършим плазма, замразяваме, приготвяме, по тази причина и толкоз доста хора излекувани имаме. Благодарение на нашата промишленост успяхме да създадем дрехи от най-хубавия клас, сега зареждаме Германия, Австрия, цяла Европа, с най-хубавото, а не от Китай. В началото нямаше шлемове, маски, заводът в Смолян, който правеше ски, стартира да прави маски и очила ", сподели министър председателят.

Съседните страни всички са си признавали - и президентът Вучич и доста други, че гледат Бойко какво прави, и вършат и те. Но и огромните европейски страни ", разяснява Борисов. И даде за образец Германия, която през вчерашния ден смъкна ДДС-то за 6 месеца. Той призна, че свалянето на ДДС-то за книгите му е било огромна фантазия.

Бойко Борисов направи коментар и за казуса със градежа край Алепу.

" Понеже през вчерашния ден изпратих шефа на ДНСК, преди да пристигна, му споделих: Гледай ме деликатно какво ще кажа, тъй като си ми доложил, че този първи стадий е подпорна стена, а вторият стадий е курортен комплекс, който с голяма степен на възможност няма да се строи. Сиреч, в случай че това е подпорната стена и вие ме убеждавате, както и всички българи, че тези кутийки там не са хотел, това ще стане едно прелестно местообитание на птички, на животни, на по-големи птици, прелестна подпорна стена с гнезда ", сподели министър председателят.

Бизнесът на Божков го взехме в интерес на страната. Аз приказвам единствено с обстоятелства ", съобщи Борисов.

" От времето, когато аз бях основен секретар, аз не се изяснявам на всички хора с обвиняване, тъй като той няма по какъв начин да те обича, когато е дезертьор с алена бюлетина на Интерпол и 18 повдигнати обвинявания ", безапелационен бе министър председателят.

Борисов отрече да е получавал пари от обвинения предприемач Васил Божков.

" Как ще получа пари от Божков? От Божков съм получил една пура и то в централата на ГЕРБ ", сподели Борисов.

" Заклевам се във всичко свято, тъй като съм набожен - една стотинка, един лев, едно евро не съм взимал от този човек. Ако някъде може да ми се търси виновност е, че съм помагал на футбола, тъй като той беше в колапс ", добави Борисов.

" Хазартът за какво да не е за българския спорт, за какво да не е за българските спортисти. Сега стана, преди 10 години това не ни е било приоритет ", добави още той.

Премиерът посочи, че не е забранил на държавното управление да се вижда с Божков, само че в никакъв случай в негова изгода. И в един миг се оказало, че даже съдружниците му от 20-30 години, не са ли знаели, че се отклоняват пари.

Борисов разяснява и някогашния зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.  " Колегата Цветанов направи каквото можеше за ГЕРБ, в този момент прави каквото може да схваща. Но негова работа. Пожелавам му триумф, таман хората в ГЕРБ ще видят кой е бил откровен ", добави министър председателят. Той напомни притчата за цар Соломон и двете майки.

Министър-председателят се спря и на темата за КЕВР и публикувана прогноза за над 20% нарастване на парното в столицата, която беше опровергана по-късно

" 42% смъкваме цената на газа. Едната вечер излизат с вест, че с 20+ % подвигаме цената, а в това време 42% понижава цената на газа. Пълно безумие! Питам Дончев - той ми изяснява, защото единствено веднъж в годината се дефинира цената и те си поставят всички вероятни разновидности - Утре цената става 1000 лева и какво ще се случи тогава? Кажете на хората, че с минус 15, минус 20, да видят, по тази причина сме се борили. Сега в понеделник 201 милиона връщаме надвзети от " Газпром " пари. И те излязоха и да създадат хората да ни псуват. Е, по тази причина така и така им е изминал мандатът ", сподели министър-председателят.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР