Физически и юридически лица от Община Царево са получили средства

...
Физически и юридически лица от Община Царево са получили средства
Коментари Харесай

НАВОДНЕНИЯТА В ЦАРЕВО: Пострадалите получиха парите от дарителската кампания

Физически и юридически лица от Община Царево са получили средства по сметките си за справяне с вредите, нанесени от наводнението през септември предходната година. Това оповестиха от Общината.

Изплатени са над 396 000 лв., които бяха събрани по благотворителната сметка за подкрепяне на притежателите на парцели и бизнеси, разкрита единствено няколко часа след бедствието.

Благодарение на положителната воля на донорите в сметката бяха постъпили средства в размер на 396 271 лв..

Сметката бе закрита на 31 декември 2023 година, като по-рано през същия месец с решение на Общински съвет Царево беше основан Обществен съвет за ръководство на даренията, прецизираха от Община Царево.

За Българска телеграфна агенция от там показаха, че все още към момента не е предадена помощта на наследниците на две от починалите в бедствието дами. Предстои това да се случи след няколко дни, защото е належащо в допълнение оформяне на документи.

" Всички ние следва да изразим благодарността си към донорите – физически лица, дребни и огромни компании, други общини, учебни заведения и доста други субекти, посредством чийто дарения бе събрана тази сума ", споделиха от общинската администрация.

Наводнението в община Царево взе четири жертви и нанесе съществени вреди на инфраструктурата в региона.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР