Fitbit изтегля близо 1,7 милиона от своите смарт часовници след

...
Fitbit изтегля близо 1,7 милиона от своите смарт часовници след
Коментари Харесай

Fitbit изтегля повече от 1 милион смарт часовника

Fitbit изтегля близо 1,7 милиона от своите смарт часовници след над 100 известия за изгаряния, заяви в сряда Комисията за сигурност на потребителските артикули в Съединени американски щати (UCPSC).

Агенцията оповестява, че литиево-йонната батерия в умния часовник Fitbit Ionic може да прегрее и да аргументи изгаряния в най-малко 115 докладвани случая, в това число четири отчета за изгаряния от втора степен и два за изгаряния от трета степен.

UCPSC коментира, че към един милион от носимите устройства, които наблюдават равнищата на интензивност, сърдечния темп и съня на потребителите, са били продадени в Съединени американски щати, а още 693 000 са били продадени на интернационално равнище.

Агенцията предлага на потребителите на Fitbit " неотложно да спрат да употребяват изтеглените смарт часовници Ionic и да се свържат с Fitbit, с цел да получат предплатена опаковка за връщане на устройството ". Клиентите, които върнат часовника, ще получат възобновяване на сумата от 299 щ. $ и код за отстъпка за някои устройства на Fitbit.

Изтегленото устройство се е продавало в магазините Best Buy, Kohl`s и Target, както и онлайн за 200-330 щ. $ от септември 2017 година до декември 2021 година Доброволното евакуиране не визира други устройства на Fitbit отвън смарт часовника Ionic.

Fitbit не отговори на настояването за коментар от редица медии, само че съобщи пред The New York Times, че докладваните изгаряния съставляват по-малко от 0,01% от всички продадени часовници Ionic.

Това не е първият случай, в който Fitbit непринудено изтегля някой от своите часовници. През 2014 година компанията спря продажбите и изтегли над един милион от своите смарт часовници Fitbit Force, базирайки се на известия за раздразнение на кожата.

Повече софтуерни новини може да прочетете .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР