Fisker разкрива изцяло електрически пикап Alaska, 3 други EV прототипа

...
Fisker, автомобилният стартъп, превърнал се в публично търгувана компания, основана
Коментари Харесай

Fisker, автомобилният стартъп, превърнал се в публично търгувана компания, основана от известния автомобилен дизайнер Хенрик Фискер, разкри в четвъртък вечерта шеметен набор от EV прототипи, от як пикап камион с разширяемо легло и спортен автомобил Grand Tourer с пробег до 600 мили до усъвършенствана, офроуд версия на своя Ocean SUV и мистериозното превозно средство PEAR, което планира да построи с Foxconn.

Витрината, която беше част от събитие в Хънтингтън Бийч, Калифорния за инвеститори и медии, беше първият път, когато Fisker показа всичките си бъдещи превозни средства под формата на прототип и изложи своя експанзивен и амбициозен бъдещ продуктов план. И Fisker приема резервации за всички тях.

"Мисля, че традиционната автомобилна индустрия наистина хареса тази идея за предлагане на нова кола всяка година или всяка втора година, но мисля, че сме в напълно различно време в момента. Знаете ли, излизам от махмурлука от COVID“, каза Хенрик Фискер пред TechCrunch. „Моята стратегия е някак да искам да се възползвам от момента. И вместо да гледам на COVID като на нещо, което ще ни спре или забави, някак си искам да ускоря. И причината е, че вярвам, че целият пай от пазарът е готов за грабване, вероятно през следващите три години."

Въпреки че електромобилите, показани в четвъртък, са само прототипи и спецификата е оскъдна, компанията сподели някои нови подробности, които предоставят по-ясна картина на това, което път -- или пътища -- по които Fisker върви.

Луксозен пикап: Fisker Alaska

Кредити за изображение: Abigail Bassett

Главният изпълнителен директор Хенрик Фискер нарече пикапа „Ferrari на пикапите“, като се насочи към други успешни изцяло електрически луксозни пикапи в пространството, включително изключително популярния Rivian R1T на Rivian, Tesla Cybertruck, който все още не работи, и Ford F-150 Lightning.

Аляска е построена на подобна платформа като Ocean, но е леко разтегната. Fisker нарича платформата под Аляска FT31. Компанията каза, че EV пикапът ще бъде произведен от производителя на автомобили Magna Steyr в Европа в същия завод като Ocean.

Историята продължава

Fisker каза в четвъртък, че Alaska ще получи до 340 мили изцяло електрически гама заедно с някои уникални функции, включително държач за чаша за голяма глътка и бутилка за вода, разтегателно легло, което се издига от 4,5 фута до 7,5 фута с натискането на един бутон и различни кутии и контейнери за съхранение, включително един за каубойска шапка .

Разтегателното легло има интересна функция, която може да е привлекателна за къмпингуващите. Задният прозорец на кабината и задната стена могат да бъдат пуснати, позволявайки на кабината да се отвори до леглото на камиона и да удължи цялата площ (когато задната врата е спусната) до 9 фута, 6 инча. Тази функция, която Fisker нарича Houdini Trunk, ще предложи нещо като платформа за спане за собствениците или може да се използва за пренасяне на по-дълги предмети.

Изображение: Абигейл Басет

Хенрик Фискер отбеляза в интервю за TechCrunch, че компанията обмисля добавянето на „всякакви забавни неща“ за камиона Alaska, за да се конкурира с Rivian R1T, пикап, известен със своите обмислени аксесоари като скрито фенерче, Bluetooth високоговорител и оттогава прекратена лагерна кухня.

Fisker каза, че Alaska ще излезе на пазара през 2024 г. и ще има начална цена от $45 400 преди стимулите. Със стимулите Fisker казва, че Alaska ще струва 37 900 долара. Резервациите за Fisker Alaska бяха отворени тази вечер, като доставките ще се осъществят някъде през 2025 г., според компанията.

The PEAR

Изображение: Абигейл Басет< /p>

Заедно с Alaska, Fisker показа PEAR за първи път.

PEAR, което означава Personal Electric Automotive Revolution, щеше да се произвежда съвместно с Foxconn в Lordstown Завод за двигатели в Охайо. Оттогава Lordstown Motors подаде молба за банкрут и съди Foxconn. Не е ясно дали PEAR все още ще се произвежда на това място.

Fisker казва, че $29 900 (преди стимулите) PEAR получава до 300 мили пробег в своята форма с двоен двигател и задвижване на всички колела и нарича превозва "напълно свързано устройство за мобилност", пълно с бордови суперкомпютри, които според съобщенията обработват до 6,2 терафлопа данни. Суперкомпютрите са изградени вътрешно от Fisker и се наричат ​​Fiskerblades.

Диапазонът на Pear е приблизително 50 мили по-малък от други електромобили с голям обем като Hyundai Ioniq 5 и 6, и двата от които са с цена в диапазона от $40 000, но нито един автомобилен производител все още не е успял да построи и предложи EV за под $30 000.

За да запази цената на PEAR ниска, Fisker се стреми към обемна игра, като отбелязва, че веднъж заводът в Lordstown увеличава производството, компанията планира да строи 250 000 PEARs годишно на това място. На събитието тази вечер Хенрик Фискер каза, че в крайна сметка се надява да произвежда 1 милион Pears годишно във фабрики по целия свят, включително тези в САЩ, Китай, Европа и Индия.

PEAR е изграден върху това, което Fisker нарича SLV1 или Simple Light Volume платформа и ще има изцяло стоманен корпус и рамка. Компанията каза, че е използвала вътрешен процес на разработка, за да направи производството по-ефективно и по-ниски разходи. Например, много от частите в по-малкия EV кросоувър са взаимозаменяеми и подлакътниците на вратите са абсолютно еднакви.

Fisker каза, че е успял да извади 35% от частите, за да намали цената и го правят по-лесен и бърз за сглобяване.

Хенрик Фискер потвърди, че PEAR е готов по отношение на дизайна и компанията в момента се свързва с доставчици, за да го построи. Fisker каза, че PEAR ще се появи в средата на 2025 г.

Една уникална характеристика на PEAR е задната врата на багажника, която нито се отваря нагоре, нито надолу като традиционните задни врати. Вместо това се плъзга надолу в задната броня и изчезва. Компанията също го нарича „багажника на Худини“, същото име използва за донякъде подобно изчезващо действие в пикапа.

PEAR се предлага и с опция за пейка отпред, предлагайки опционално място за трима души, вместо за двама, увеличавайки капацитета на компактния пътнически автомобил до шест души. PEAR също така получава опция за сядане в салона, където предните седалки могат да се облегнат и хората могат да гледат филм на централния екран (версията с пет пътника получава същия 17-инчов екран като Ocean) отзад при зареждане.< /p>

Резервациите за „градския EV“, който е с размерите на Subaru Crosstrek, бяха открити през февруари миналата година. Компанията казва, че има повече от 70 000 резервации за Ocean и PEAR, взети заедно.

Спортен кабриолет: Fisker Ronin

Изображение: Abigail Bassett

Изцяло електрическият Ronin, който беше показан и като прототип, бележи завръщането на Хенрик Фискер на пазара на луксозни спортни автомобили от висок клас.

Превозното средство – кръстено на филма „Ronin“, който е известен с многобройните си сцени с преследване с коли – има за цел да покаже визията на Fisker за бъдещата суперкола и служи като технологичен „носител“ за всички останали превозни средства в гамата.

Към Главен изпълнителен директор, това означава гранд турър с четири врати с врати с крила на пеперуда, скосена линия на покрива като купе и задвижваща система с три двигателя, която произвежда повече от 1000 конски сили и може да измине от 0 до 60 мили в час за около две секунди. Превозното средство ще бъде оборудвано с прибиращ се покрив от въглеродни влакна, който може да се побере в багажника му.

Ако това не е достатъчно диво, Fisker казва, че пак ще бъде достатъчно просторно, за да побере до петима души и техния багаж.< /p>

Ronin ще бъде оборудван с нов тип батерия, интегрирана в каросерията на Grand Tourer с целеви пробег от 600 мили, каза Fisker в четвъртък. Ако успее, това ще постави гамата на Ronin далеч пред всеки друг EV на пазара.

Производството ще започне през втората половина на 2024 г. според компанията.

Луксозен офроуд автомобил : Force E

Голямата изненада в четвъртък беше Force E, офроуд версия на Ocean SUV – единственият му EV в момента на пазара.

Кредити за изображения : Абигейл Басет

Fisker разшири Ocean SUV с калници и добави предпазна плоча и привличащи вниманието 33-инчови джанти. Компанията, която нарече Force E „хардкор офроуд пакет“, ще бъде наличен през първото тримесечие на 2024 г.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР