Фирмите на Доналд Тръмп са получили най-малко 7,8 млн. долара

...
Фирмите на Доналд Тръмп са получили най-малко 7,8 млн. долара
Коментари Харесай

Фирмите на Тръмп са получили 7,8 млн. доларa, предимно от Китай

Фирмите на Доналд Тръмп са получили минимум 7,8 млн. $ от 20 задгранични държавни управления по време на президентството му, сочат нови документи, оповестени от демократите в Камарата на представителите. Tе демонстрират каква сума е получил Тръмп от покупко-продажби в чужбина, до момента в който е бил в Белия дом, като по-голямата част от нея е от Китай, предава „ Ню Йорк Таймс “.


Транзакциите, в детайли разказани в отчет от 156 страници, наименуван " Белият дом за обмен ", направен от демократите от Комисията за контрол на Камарата на представителите, оферират съответни доказателства, че някогашният президент е взел участие в държание, което републиканците от Камарата на представителите се мъчат, към този момент безрезултатно, да потвърдят, че е осъществено от президента Байдън, до момента в който работят по построяването на дело за импийчмънт против него.

С помощта на документи, получени по време на правосъден спор, в отчета се разказва по какъв начин задгранични държавни управления и следени от тях структури, в това число един от главните съперници на Съединени американски щати, са взаимодействали с бизнеса на Тръмп, до момента в който той е бил президент. Те са платили милиони на хотел " Тръмп Интернешънъл " във Вашингтон, окръг Колумбия; хотел " Тръмп Интернешънъл " в Лас Вегас; " Тръмп Тауър " на Пето авеню в Ню Йорк; и " Тръмп Уърлд Тауър " на площад " Организация на обединените нации " 845 в Ню Йорк.

Демократите акцентираха транзакциите като контраст на следствието за импийчмънт на Байдън, което се пробва да го обвърже с интернационалните бизнес покупко-продажби на сина му Хънтър Байдън преди татко му да стане президент в опит да потвърди корупция или търговия с въздействие. Досега те не са съумели да потвърдят, че президентът Байдън се е обогатил, по какъвто и да е метод от някоя от тези покупко-продажби.

" Като издигна персоналните си финансови ползи и политическите цели на корумпирани задгранични сили над ползите на американското общество, някогашният президент Тръмп наруши както ясните заповеди на Конституцията, по този начин и деликатния казус, открит и спазван от всеки предходен главнокомандващ ", написа в предговора към отчета представителят на Мериленд Джейми Раскин, водещият демократ в Комисията по контрол.

Сред страните, които покровителстват парцелите на Тръмп, Китай е направил най-голямото общо заплащане - 5,5 млн. $ - за неговите бизнес ползи, се показва в отчета. Тези заплащания включват милиони долари от посолството на Китай в Съединени американски щати, Индустриалната и комерсиална банка на Китай и холдинговата компания Hainan Airlines.

Саудитска Арабия е вторият по величина длъжник, като е отпуснала над 615 000 $ на Trump World Tower и Trump International Hotel.

Ерик Тръмп, синът на някогашния президент, от дълго време упорства, че непознати ползи не са повлияли на президентството на татко му и че всяка облага, която компанията е получила от престоя в хотела, е била върната на федералното държавно управление посредством непринудено годишно заплащане към Министерството на финансите.

Конституцията не разрешава на президента да приема пари, заплащания или дарове " от какъвто и да е тип " от непознати държавни управления и монарси, в случай че не получи " единодушието на Конгреса " за това. В отчета се отбелязва, че Тръмп в никакъв случай не е ходил в Конгреса, с цел да изиска единодушие.

Докладът също по този начин признава личните си ограничавания. Демократите се бориха нападателно през годините на правосъдни разногласия, с цел да получат достъп единствено до част от бизнес досиетата на Тръмп. След като завоюваха правосъдните решения, Mazars USA, дългогодишната счетоводна компания на Тръмп, която прекъсна връзките си с него и фамилния му бизнес, стартира през 2022 година да предава документи, свързани с финансовите му покупко-продажби. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР