Фирмите, които ще поддържат през зимата автомагистрала "Тракия" и пътищата

...
Фирмите, които ще поддържат през зимата автомагистрала "Тракия" и пътищата
Коментари Харесай

Фирмите, които ще поддържат пътищата в Ямболска област, са готови за зимата

Фирмите, които ще поддържат през зимата автомагистрала "Тракия " и пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област, разполагат с нужната почистваща техника и инертни материали. Това е съобщил на съвещание на Областния щаб за отбрана при бедствия и повреди шефът на ОПУ Галин Костов, представен от регионалната администрация.

Областното пътно ръководство поддържа 636 км републиканска пътна мрежа, от които 40 км от автомагистрала "Тракия "; пътищата от първи клас са 86 км, от втори клас - 88 км, и от четвърти клас - 411 км. За зимното поддържане на автомагистралата са нужни 13 пътнопочистващи машини, 100 тона сол и 20 тона калциев дихлорид. По пътищата първи, втори и трети клас ще работят 64 машини; разкрити са седем опорни пункта, в които ще бъдат складирани нужните 680 тона сол, 10 тона калциев дихлорид и 2700 тона пясък, е показал Костов.

10 км снегозащитни уреди слагат в най-критичните сектори в Добричко

Подготовка на пътищата за зимния сезон включва студено изкърпване на пътните настилки, подкастряне на шубраци, оформяне на клоните на дърветата. На застрашените от снегонавявания пътни сектори до края на месеца ще бъдат построени краткотрайни защитни огради с обща дължина четири километра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР