Фирмата вече изостава от сроковете, по-рано определени от предприемача.Компанията разработва

...
Фирмата вече изостава от сроковете, по-рано определени от предприемача.Компанията разработва
Коментари Харесай

Мъск започва тестове на мозъчен чип върху хора, какво целят експериментите?

Фирмата към този момент изостава от периодите, по-рано избрани от бизнесмена.

Компанията създава интерфейс за мозъчни чипове, които могат да разрешат на пациенти с увреждания да се движат и да поддържат връзка още веднъж, като Мъск добави, че ще се насочи и към възобновяване на зрението.

 

Базирана в региона на Сан Франциско и Остин, щата Тексас, в последните години " Нюралинк " организира проби върху животни, до момента в който чака утвърждение от Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати, с цел да стартират клинични изпитвания при хора.

 

" Искаме да бъдем извънредно деликатни и сигурни, че ще работят добре, преди да слагат устройство в човек “, сподели Мъск по време на дълго чаканата обществена актуализация на устройството.

 

Говорейки пред определени посетители в презентация в централата на " Нюралинк ", траяло близо три часа, Илон Мъск подчерта скоростта, с която се създава устройството.  " Напредъкът първоначално, изключително що се отнася до човешки същества, ще наподобява може би агонизиращо муден ", добави той.

 

Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати не отговори на питане на Ройтерс за коментар. 

 

Първите две приложения на устройството на " Нюралинк " при хората са ориентирани към възобновяване на зрението и ще разреши придвижването на мускули при хора, които не могат да го създадат, изясни Мъск.  " Дори и в случай че някой в никакъв случай не е имал зрение, роден е кьорав, имаме вяра, че към момента можем да възстановим зрението ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР