Фирмата, в която е работил откритият мъртъв охранителят Даниел Тасев,

...
Фирмата, в която е работил откритият мъртъв охранителят Даниел Тасев,
Коментари Харесай

Съпругът и зетят на зам. министър ръководят фирмата със загиналия охранител

Фирмата, в която е работил откритият мъртъв охранителят Даниел Тасев, е била благосъстоятелност на зам. обществения министър Султанка Петрова. Петрова беше народен представител от квотата на Обединените патриоти и по-късно беше назначена в общественото министерство, оповестява " ОфНюз ".

От репортаж на bTV излиза наяве, че тя е била притежател на компанията " Дефанс консулт ", която обаче по-късно напуща. Понастоящем едноличен притежател и шеф на охранителлната компания е Филип Чипев, който изясни, че е " татко на внуците " на Султанка Петрова. Нейният брачен партньор пък бил негов прокурист.

" При потребност той оказва помощ. Понякога за контакт с охранители ", изясни Чипев пред bTV.

Той описа, че е схванал за случая, откакто родственици на починалия охранител му се обадили. " Ние доста се притеснихме и звъннахме на един от охранителите от нашата компания, които имат достъп до обекта ", описа Чипев. По думите му охранителите на компанията не си сдават един на различен обекта, защото промяната е от 7 часа вечерта до 7 часа сутринта.

" Ние също желаеме да разберем истината, тъй като Даниел беше един от най-хубавите ни чиновници. Тоба е обект от специфична защита на НСО, там достъп нямат даже ръоводният състав на нашата компания. Ние нямаме визия какво се е случило, нямаме и публична информация от нито една институция досега ", описа притежателят на охранителната компания.

Той изясни, че има охранителна камера, която обаче не обгръща периметъра на случая. 

" Знаем, че вечерта от 7 до към 9 и половина не е бил на работното си място, бил е при защитата от НСО и са разговаряли там. Какво е правил при защитата на НСО, ние не можем да знаем. Това го знаем като информация от идващия охранител, който е отишъл на мястото. Това е неофициална информация ", описа Чипев. 

След случая самата Султанка Петрова се обадила на роднините на починалия охранител. Пред bTV тя сподели, че е имала желание да помогне, само че не отправяла напън за потулване на случая, както и не е предложила парична помощ на фамилията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР