Фирмата, стопанисваща така наречения Златен гьол на граничния пункт Капитан

...
Фирмата, стопанисваща така наречения Златен гьол на граничния пункт Капитан
Коментари Харесай

Златният гьол на Капитан Андреево: Не е ясно колко от таксите са влизали в хазната

Фирмата, стопанисваща по този начин наречения " Златен мочур " на граничния пункт " Капитан Андреево ", е отчела 38 милиона лв. облага за осем години. В комисията по проверката на ръководството бяха изслушани представители на Антикорупционния фонд (АКФ), финансовия министър и заместник-директора на Агенцията по храните. Не е ясно какъв брой от събраните такси са влизали в държавния бюджет.

" На процедура приказваме за нарушаване на два закона. От една страна е нарушен Законът за държавните такси, който споделя, че държавни такси се събират единствено и само от държавни органи и то не от кого да е, а от съответен държавен орган, на който това е предоставено, в тази ситуация това е БАБХ. Законът не планува такава опция да разпорежда събирането на различен държавен орган, а пък още по-малко на частна компания ", изясни Лора Георгиева, правист на АКФ.

" Таксите, които се събират, са по 5 лв. на автомобил и по 20 лв. на ТИР. Възможност за заплащане посредством ПОС терминал компанията не дава. Плащанията са само и единствено кеш. Около 1400 ТИР-а на ден минават през КПП-то ", сподели ръководителят на комисията Мая Манолова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР