Фирмата Ред Енимълс, която спечели търга за емблемата и активите

...
Фирмата Ред Енимълс, която спечели търга за емблемата и активите
Коментари Харесай

"Ред Енимълс" има 7 дни да докаже плащане на данъците върху спечелените имоти

Фирмата " Ред Енимълс ", която завоюва търга за емблемата и активите на банкрутиралото сдружение " ПФК ЦСКА " АД, би трябвало да потвърди заплащане на налози и такси по възлагането на движими и недвижими собствености на " алените " в границите на 7 дни. Това разпореди Софийски градски съд на свое съвещание на 14 август 2019 година

Това решение разсейва подозренията, че ще бъде извършен нов търг, откакто компания " Камеко " дефинитивно завоюва делото за собствеността върху парцел в размер на 10 декара към Бяла.

Този парцел влиза в състава на извоюваното от " Ред Енимълс " имущество, дружно с емблемата, за което компанията заплати 8 млн. лв. през 2017 година За него също би трябвало да се потвърждава заплащане на съответните такси, преди да бъде осъществено възлагането.
Новият проблем с емблемата на ЦСКА (ВИДЕО) Съдът извади парцели от активите на банкрутиралото сдружение
При възникването на проблема юристът на " Ред Енимълс " Станислав Трендафилов очерта няколко развоя, измежду които бяха нов търг и приспадане на цената на парцела или връщане на цялата сума на компанията.

Ето и решението на Софийски градски съд:

Закрито/разпоредително съвещание от 14.8.2019
Резултат: С определение
УКАЗВА на купувача „ Ред Енимълс “ ЕООД, че за правене на Постановление за възлагане на имуществото на „ ПФК Ц... “ АД следва да показа по делото, в 7-дневен период от връчване на актуалното определение:
1. Доказателства за платена държавна такса по сметка на Софийски градски съд, която е в размер на 1.5% от продажната цена, само че не повече от 3000 лв., или в тази ситуация – 3000 (три хиляди) лева;
2. Доказателства за заплатен локален налог за прекачване на всички парцели, включени в продаденото имущество, заплатен по сметка на съответната Общинска работа „ Местни налози и такси “ по местоположение на парцела, който за Столична община, регион П. е в размер на 2.5% от данъчната оценка на парцелите, или общо 7.52 (седем лв. и петдесет и два) лв., а за община Бяла е 3% от данъчната оценка на парцелите или --- общо 303.12 (триста и три лв. и дванадесет стотинка) лв. и
3. Доказателства за заплатен локален налог за прекачване на всички МПС, включени в продаденото имущество, заплатен по сметка на Общинска работа „ Местни налози и такси “ по седалището на „ Ред Енимълс “ ЕООД или общо 995 (деветстотин деветдесет и пет) лв.

Предупреждава купувача „ Ред Енимълс “ ЕООД, че преди осъществяване на напътствията, Постановление за възлагане няма да бъде издадено.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР