Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във

...
Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във
Коментари Харесай

Фирмата майка ТАД Груп ще съди България за седемцифрена сума

Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп " е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж против България, защото целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от страната.

Това сподели пред БТВ Георги Стефанов, юристът на един от обвинените по делото за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите – Иван Тодоров, който е в ареста.

„ За нас е необяснимо за какво той е арестуван, тъй като минимум данни в делото има за него. Името му не се загатва нито от очевидци, нито от каквито и да е други доказателства”, сподели Стефанов.

„ Нямам визия за какво въобще е поискана такава мярка за неотклонение по отношение на него. Това слага обвинените в едно неравнопоставено състояние. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката”, добави юристът.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с законен бизнес, да е публично рисков, каквито са претекстовете на прокуратурата.

Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна компания, или от някой, който има интерес „ ТАД Груп” да бъде закрита.

„ В делото има двама очевидци, които са някогашни чиновници на компанията, които са били на изпитателен период и са работили по един месец там. Не са имали никакъв допир с Иван Тодоров, с изключение на при назначението и освобождението им”, разяснява още Георги Стефанов.

Той назова „ инсинуация” и „ картинки” фирмените чатове, които бяха показани като доказателство по делото и в които се твърди, че Иван Тодоров е сложил на Кристиян Бойков задачата да хаква уеб сайтове и по-късно да им предлага да станат клиенти на „ ТАД Груп”.

Прокуратурата цитира и думи на Тодоров, че ще смъкна държавното управление.

„ Той няма спомен да е казвал или писал сходно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки”, съобщи юристът.

Защитата на Иван Тодоров е входирала молба в Спецпрокуратурата Кристиян Бойков да бъде разпитан пред арбитър, с цел да участват и юристите на другите обвинени. Стефанов бе добави, че не се тормозят от описа на Кристиян.

Той бе безапелационен, че няма разнобой в ползите на обвинените.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР