Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във

...
Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във
Коментари Харесай

Хакерска атака: Адвокати на ТАД Груп в САЩ подготвили искове за милиони срещу България


Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп " е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж против България, защото целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от страната.

Това сподели в ефира на "Тази заран " по bTV Георги Стефанов, юристът на един от обвинените по делото за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите – Иван Тодоров, който е в ареста.

„ За нас е необяснимо за какво той е арестуван, тъй като минимум данни в делото има за него. Името му не се загатва нито от очевидци, нито от каквито и да е други доказателства”, сподели Стефанов.

„ Нямам визия за какво въобще е поискана такава мярка за неотклонение по отношение на него. Това слага обвинените в едно неравнопоставено състояние. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката”, добави юристът.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с законен бизнес, да е публично рисков, каквито са претекстовете на прокуратурата.

Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна компания, или от някой, който има интерес „ ТАД Груп” да бъде закрита.

„ В делото има двама очевидци, които са някогашни чиновници на компанията, които са били на изпитателен период и са работили по един месец там. Не са имали никакъв допир с Иван Тодоров, с изключение на при назначението и освобождението им”, разяснява още Георги Стефанов.

Той назова „ инсинуация” и „ картинки” фирмените чатове, които бяха показани като доказателство по делото и в които се твърди, че Иван Тодоров е сложил на Кристиян Бойков задачата да хаква уеб сайтове и по-късно да им предлага да станат клиенти на „ ТАД Груп”.

Прокуратурата цитира и думи на Тодоров, че ще смъкна държавното управление.

„ Той няма спомен да е казвал или писал сходно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки”, съобщи юристът.

Защитата на Иван Тодоров е входирала молба в Спецпрокуратурата Кристиян Бойков да бъде разпитан пред арбитър, с цел да участват и юристите на другите обвинени. Стефанов бе добави, че не се тормозят от описа на Кристиян.

Той бе безапелационен, че няма разнобой в ползите на обвинените.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР