Фирмата Интръст на депутата от ДПС Делян Пеевски е продала

...
Фирмата Интръст на депутата от ДПС Делян Пеевски е продала
Коментари Харесай

Пеевски продаде имоти за 4,85 млн. лв. на ММА треньор

Фирмата " Интръст " на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски е продала свои парцели в цялата страна за 4,85 млн. лв., заяви. Купувачът е компанията " Стройко 2011 " на ММА треньора Севастиян Костов.

Имуществото на " Интръст ", която е в листата със наказания по Закона " Магнитски ", включва много разнороден микс от парцели както като местоположения, по този начин и като предопределения. Най-скъпата част договорка е за терен от 900 кв. м в Пловдив, който съгласно декларирания веществен интерес при прехвърлянето е оценен на над 1 млн. лева Парцелът е на ул. " Княз Церетелев " 10 в Стария град, като от повече от 10 години той е разчистен.

В пакета влиза още един терен, оценен на малко над 200 хиляди лева - 9 дка в с. Самотино, в община Бяла, Варненско. То е труднодостъпно, заобиколено от гори, като по последни данни селото има единствено двама поданици. Освен това са продадени още няколко остарели къщи в с. Ковачевица за сумарно над 2.1 млн. лева, както и една в гр. Копривщица за 357 хиляди лева Селекцията се добавя още от жилища в Слънчев бряг - три в Royal Beach Barcelo и още два в Оазис ВИП клуб. Продаден е и търговски обект на ул. " Виделина " 2 в Пазарджик, където видно от Гугъл Street View се обитава клуб на Движение за права и свободи.

Купувачът - фирмата  " Стройко 2011 ", е основана в края на 2016 година под името " Структор 2011 " и очевидно през годините развива активност. За това време се сменят и няколко притежателя. Дружеството е учредено от Кайс Халеми, който обаче съвсем незабавно го трансферира на Михаил Филипов, а той в средата на 2020 година го трансферира на Виктор Недялков. Последната договорка е безусловно дни преди покупката на парцелите от Пеевски - при започване на декември, като нов притежател на сдружението е вписана новосъздадената " Стройко 2021 ". В нея 99% са благосъстоятелност на Севастиян Костов, а 1% има Виктор Недялков.

Севастиян Костов е прочут най-вече като играч, а след това и като треньор по кикбокс, самбо и смесени бойни изкуства. Единственото му друго присъединяване е в личния му състезателен клуб MMA Bully Team. До 2021 година той, дружно със брачната половинка му Илияна са живели в Австралия, където също е провел MMA клуб, само че се връщат поради коронавирус ограниченията в страната, които съгласно тях са застрашително ограничаване на свободата. Историята им е разказана в " Списание 8 ", където той е показан като " строителен инженер, управител на планове, президент на австралийската федерация по MMA и федерацията по самбо за щата Куинсланд ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР