Фирмата е еднолична собственост на кипърска офшорка Метро груп“ ЕООД,

...
Фирмата е еднолична собственост на кипърска офшорка Метро груп“ ЕООД,
Коментари Харесай

Фалиралият мол „Странд“ в Бургас има нов собственик – „Метро груп“ ЕООД

Фирмата е еднолична благосъстоятелност на кипърска офшорка

„ Метро груп “ ЕООД , еднолична благосъстоятелност на кипърската офшорка „ Отторнио инвест лимитед “ , е новият притежател на кредитната експозиция на банкрутиралия бургаски мол „ “ , сподели инспекция на Флагман.бг в Службата за вписвания в Бургас.

За 22,11 млн. лв. компанията е придобила с цесия ипотеката от „ Камбана инвест “ ЕАД, която преди година и половина откупи от синдиците на КТБ задължението за затворения мол.

Новият притежател ще може когато и да е да изиска осребряване на дълга и влизане във притежание посредством частен правосъден реализатор, защото е заемодател №1 и има цялостното право да придобие безусловно безсмисления търговски обект.

„ Метро груп “ ЕООД няма никаква връзка с известния ритейл „ Метро кеш енд кери “ , намиращ се в непосредствена непосредственост.

Бъдещият собственик също като предходния притежател на кредитната експозиция – „ Камбана инвест “ ЕАД, е обвързван с. Управителят Галина Ванчова Тодорова е някогашен член на Съвета на шефовете на „ Сила холдинг “ АД, правоприемник на тогавашния приватизационен фонд „ Сила “ АД.

Офшорката „ Отторнио инвест лимитед “ пък е миноритарен притежател в Централна кооперативна банка, сподели нашата инспекция.

Какво е наложило прехвърлянето на кредитната експозиция сред две близки компании, остава мистерия, само че е реалност, че тогавашния открит мол, който работи по-малко от две години – от 2013 доникъде на 2014 година, продължава да се разрушава.

60-те хил.кв.метра са злокобна картина, подобаваща за снимането на антиутопия или филм на ужасите. Голяма част от витрините са разрушени, а инвентара – откраднат.

В недалечно бъдеще, този регион, ще се трансформира в новия квартал на – кв. „ Хоризонт “ и населването на зоната зад магазин „ Метро “ и мол „ Бургас плаза “ може да съживи този нереален обект, само че по-скоро като офис център, не и като още един мол. Още повече, че на Бургас занапред ще са нужни офиси от вид " Клас А ", с цел да задоволи потребностите на аутсорсинг и ИТ индустрията. 
 Бившият мол наподобява по този метод през днешния ден - подобаващ е за снимане на антиутопия или филм на ужасите   Архивни фотоси от лятото на 2013 година, когато молът преди малко бе открит  Още първоначално планът бе жертван, тъй като марките, които влязоха не заложиха на аутлет артикули и преференциални цени, а там клиентите намираха същите облекла и обувки, каквито и в другите два мола
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР