Фирма Лъчи – 97 ЕООД, регистрирана през 2016 г. ще

...
Фирма Лъчи – 97 ЕООД, регистрирана през 2016 г. ще
Коментари Харесай

Фирма с един човек ще прави градски парк Акад. Николай Кауфман в Неделино

Фирма " Лъчи – 97 " ЕООД, записана през 2016 година ще прави нов градски парк, който ще бъде наричан на акад. Николай Кауфман в Неделино.
Вчера кметът на общината Боян Кехайов и ръководителят на компанията Митко Стефанов дадоха старт на обекта със алегорична първа копка пред бившето ученическо общежитие на град Неделино.
" Ще построим новият парк в Неделино и той ще носи гордо името на акад. Николай Кауфман, човекът-откривател, направил толкоз доста за нашия град и за неговото бъдеще! ", написа във Фейсбук профила си градоначалникът.

В прессъобщение от локалната администрация се споделя следното: " Кметът на общината Боян Кехайов поздрави всички присъстващи и пожела сполучливо довеждане докрай на този дълго чакан план, който ще промени образа на града ". В словото си акцентира, че започването на обекта нямаше да бъде реалност, в случай че нямаше положителната воля, желанието на вложителя и поетите задължения от страна на управлението на общината. " Още със стартирането на управническия си мандат ние заложихме като една от предпочитаните ни цели превръщането на община Неделино в привлекателно място за живеене и привлекателен център ".

Срокът за осъществяване на обекта е 90 дни. А средствата за задачата са отпуснати с разпореждане на Министерския съвет от август месец предходната година. Сумата от 450 000 лв. е предопределена за план " Изграждане и рационализация на пространства и обекти за публично прилагане в община Неделино ". С тях с изключение на нов градски парк локалната администрация възнамерява да построи също спортно игрище и детска площадка в Неделино . Двата обекта са извоювани от локални компании.
При планирана стойност от 357 000 лв. без Данък добавена стойност за градския парк, обектът е извоюван от " Лъчи – 97 " с оферта за 221 381 лева без Данък добавена стойност (тоест, с 62% от в началото оповестената цена).
Спортната и детската площадка пък са оповестени за 222 хиляди лв. без Данък добавена стойност планирана стойност, а офертата на спечелилия участник " Рума строй " ЕООД с шеф Веселин Стоянов е за 134 341 лева без Данък добавена стойност (или 60% от в началото оповестената цена).
Справка в уеб страницата на община Неделино сочи, че за двата обекта е имало единствено по един претендент за реализатор. Двете компании са вписани в Камарата на строителите с по един човек личен състав през последната регистрирана година и изпълнени по няколко обекта . На всички тях възложител непроменяемо е община Неделино в мандата на настоящия градоначалник.
Дружеството на Митко Стефанов е вписало в офертата си, че ще употребява Едноличен търговец " ВЕСДАН-81 Веселин Кехайов " в качеството на трето лице, чийто запаси икономическия оператор ще употребява за осъществяването на поръчката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР