Фирма БГК ще наема, инвестира в оборудване и зареждане на

...
Фирма БГК ще наема, инвестира в оборудване и зареждане на
Коментари Харесай

Minimart: новата българска верига малки магазини

Фирма " БГК " ще наема, влага в съоръжение и зареждане на обектите, а сътрудник ще дава отговор за всеки обект. Магазините ще са в градовете, като първите четри са към този момент отворени в София. Очакваният годишен оборот на 500-те обекта е 300 - 400 млн. лева Фирма " БГК " ще наема, влага в съоръжение и зареждане на обектите, а сътрудник ще дава отговор за всеки обект. Магазините ще са в градовете, като първите четри са към този момент отворени в София. Очакваният годишен оборот на 500-те обекта е 300 - 400 млн. лева
Най-голямата верига с най-малките магазини. Това е упоритостта зад плана за комфортни квартални супермаркети Minimart. Първите четири магазина бяха открити в София през последните четири седмици, а задачата е да пораснат до 500 с годишен оборот от порядъка на 300 - 400 млн. лева

Инвестицията е на учредената през лятото на предходната година софийска компания БГК. В нея акционери са серийни вложители като Петър Дудоленски, Ангел Ангелов и Елвин Гури (виж карето). А отпред на плана е Драгия Драгиев, отговарял за експанзията в България на Billa, Pepco, молове.
Реклама
Дебютът идва след дълга серия от вериги, които напуснаха страната, като Roda и Penny да вземем за пример, и след и " Фамилия ". И събитието, че в България през последното десетилетие новите вериги с фокус храни са по-скоро изключения. Сред тях са, (за етно храни), (която се цели във високия ценови сегмент). И откакто немски колоси като " Кауфланд ", " Лидл ", " Билла " и " Метро " заеха лидерските позиции при хипермаркетите.

Сега новото съдружничество има за цел да сътвори за 3 - 5 години национална верига за храни от 500 магазина, с нетестваната тук идея на сътрудници - шефове за всеки обект, който ще е неповторим и с дребната си комерсиална повърхност от 40 до 100 квадрата.
Фотограф: Цветелина Белутова Едрият проект
Инвеститорите в компанията от години са обсъждали, че България е единствената страна в Европейски Съюз без сходна верига. И от лятото на 2022 година стартират подготовка за нахлуване в нишата.
Реклама
Осигурен е запас от акционерите и се договаря за банков заем, които да финансират първата фаза от 150 магазина.

След този първи стадий, който евентуално ще настъпи в края на 2024 година, веригата би трябвало да може да самофинансира разрастването си. Дотогава би трябвало да има сред 80 и 150 магазина, построен екип, системи за работа с снабдители и сътрудници и задоволителна сериозна маса от обекти, които да носят икономии от мащаба. Засега проект за търсене на съинвеститори или продажба няма.
Фотограф: Цветелина Белутова Концепция: дребен и близо
" Целта е да изградим верига магазини, които съчетават улеснение и експедитивност. По света концепцията за convenience store (удобния магазин) е позната добре, в България ние сме първи ", разяснява за " Капитал " Драгия Драгиев, изпълнителен шеф на Minimart. И дава за образец 7-Eleven, Profi в Румъния, Żabka в Полша, OXXO в Латинска Америка.

Магазините Minimart ще заемат от 40 до 100 квадратни метра комерсиална повърхност. Ще са ситуирани допустимо най-близо до клиентите - до спирки на градския превоз, на оживени пешеходни улици, до учебни заведения, университети, офисни, жилищни и публични здания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР