Фиорентина победи с 2:0 Лацио и вече може да диша

...
Фиорентина победи с 2:0 Лацио и вече може да диша
Коментари Харесай

Фиорентина намали конкурентите за топ 4 в Серия А с един по-малко

Фиорентина победи с 2:0 Лацио и към този момент може да диша по-спокойно три кръга преди края на сезона в Серия "А ". Душан Влахович вкара и двата гола за отбора от Флоренция, който се изкачи на 13-о място в класирането. Загубата лиши Лацио от шансове да финишира в топ 4. Римските "орли " са 6-и в подреждането, на 5 точки зад Аталанта, Ювентус и Милан.

Лацио доминираше в притежанието на топката. Хоакин Кореа се озова на добра позиция след отлична офанзива на "орлите ", само че Бартломей Драговски избави. Стефан Раду беше идващият, който пропусна да се разпише. Румънецът засече с глава центриране от корнер, само че прати топката в навън. Никола Миленкович пък блокира удар на Чиро Имобиле.

В 32-ата минута Фиорентина поведе. Гаетано Кастровили пусна остроумен пас към Кристиано Бираги, той незабавно откри Влахович паралелно на голлинията и сърбинът нямаше по какъв начин да не означи. Това беше гол номер 20 през сезона за Влахович. Той е едвам четвъртият задграничен футболист на отбора от Флоренция с сходно достижение и първият след легендата Габриел Батистута.

След почивката Лацио взе самодейността. Гостите пробваха доста офанзиви по фланговете, само че центриранията им не носеха никаква изненада за бранителите във виолетово. В 60-ата минута централният бранител Херман Песейя пропусна да вкара втори гол за Фиорентина. Малко по-късно Влахович изскочи очи в очи с Пепе Рейна, само че испанският деец се намеси чудесно.

Лацио по този начин и не откри път към противниковата врата, а в 89-ата минута Влахович реши всичко. 21-годишният таран се пласира съвършено в наказателното поле след центриране от корнер на Ерик Пулгар и с глава не остави шансове на Рейна. В добавеното време Андреас Перейра от гостите получи червен картон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР