Фиорентина победи Лацио с 2:1 след обрат от 0:1 на

...
Фиорентина победи Лацио с 2:1 след обрат от 0:1 на
Коментари Харесай

След пет греди и обрат Фиорентина удари Лацио

Фиорентина победи Лацио с 2:1 след поврат от 0:1 на „ Артемио Франки “ в мач от 26-ия кръг на Серия А. Домакините уцелиха пет греди, като една от тях въпреки всичко докара до гол. Така „ ла виола “ събра 41 точки и изпревари римските „ орли “, които са с една по-малко, от седмото място във краткотрайното класиране.

Двубоят стартира с домашен напън. Още в 19-ата минута Фиорентина бе покрай попадение, само че удар на Нико Гонсалес срещна страничния дирек. Пет минути по-късно Андреа Белоти засече с глава центриране от корнер, само че топката срещна десния непряк дирек.

В 41-вата минута Джакомо Бонавентура сви топката и нанесе прекрасен удар, който обаче откри напречната греда и по този начин рамката на вратата за трети път спря Фиорентина в срещата.

В последната минута от постоянното време Лацио се възползва от пропуските на домакините и излезе напред в резултата. Матео Гендузи откри Луис Алберто в наказателното поле, а испанецът стреля елегантно по земя и вкара за 0:1.

Фиорентина продължи да е по-опасният отбор на терена и през втората част. В 56-ата минута Нико Гонсалес стреля от границата на наказателното поле, само че топката мина над вратата.

Пет минути по-късно по-добрата игра на Фиорентина даде резултат. Центриране отляво достугна до Майкъл Кайоде, който стреля от близка отдалеченост и благодарение на напречната греда топката влезе във вратата за 1:1.

В 68-ата минута Нико Гонсалес пропусна златен късмет да даде задатък на Фиорентина, откакто пропусна дузпа, отсъдена за нарушаване на Николо Казале, а топката отиде в десния непряк дирек.

Минута по-късно шансът най-накрая се усмихна на Фиорентина и домакините безусловно справедливо доближиха до цялостен поврат. Иван Проведел не мазета добре топката при удар от отдалеченост, а при добавката Бонавентура от непосредствена непосредственост не сгреши – 2:1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР