Фиорентина е третият полуфиналист в турнира за Купата на Италия.

...
Фиорентина е третият полуфиналист в турнира за Купата на Италия.
Коментари Харесай

Фиорентина изхвърли Аталанта от Купата на Италия с две дузпи и страхотно воле в 94-тата минута

Фиорентина е третият полуфиналист в шампионата за Купата на Италия. На 1/4-финалите " виолетовите " реализираха трагична победа с 3:2 против Аталанта в Бергамо. В идната фаза отборът от Флоренция ще се изправи против спечелилия от последния четвъртфинал, в който Ювентус приема Сасуоло. в другия полуфинал ще има градско дерби сред Милан и Интер.

Двубоят в Бергамо се трансформира в същинско представление. Още в 9-ата минута новото попълнение на Виола Кшищоф Пьонтек изведе гостите напред в резултата от дузпа. Тя бе отсъдена след обзор на сиутацията от страна на рефера Микаел Фабрси с помощтта на ВАР. Решението беше, че Мартин Де Роон е направил нарушаване против, а полският нападател Пьонтек не сбърка от бялата точка.
 Жереми Бога
Богинята отвърна на удара в 30-ата минута, когато Давиде Дзапакоста с ослепителен фалцов удар опъна мрежата зад безпомощния пазач на Фиорентина Пиетро Терачано.

В 56-ата минута Аталанта към този момент бе напред в резултата. Новото попълнение Жереми Бога направи страховит самостоятелен пробив, нахлу в наказателното поле на гостите и с прецизен удар даде задатък на домакините в резултата.
 Аталанта - Фиорентина 2:3
В 71-ата минута бе отсъдена втора дузпа в интерес на Фиорентина и резултатът стана 2:2. Пьонтек този път не съумя толкоз елементарно да преодолее съпротивата на стража Хуан мусо, който в началото съумя да избави, само че топката се върна право при Пьонтек и полякът нямаше по какъв начин да сгреши. 11-метровият углавен удар пък бе отсъден за нарушаване на резервата Тюн Купмайнерс против Йосеф Малех.

Още една запаса пък се трансформира в воин за гостите от Флоренция в четвъртата минута на добавеното време. Сръбският бранител, появил се в игра в 81-ата минута, със ужасно воле съкруши домакините. След центриране от фал бранителят откри по превъзходен метод топката от въздуха на границата на наказателното поле и я насочи неспасяемо в долния десен ъгъл на Мусо, който бе беззащитен фен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР