Finney на Sirin Labs вече е достъпен за поръчки от

...
Finney на Sirin Labs вече е достъпен за поръчки от
Коментари Харесай

Искат близо $1000 за първия блокчейн смартфон

Finney на Sirin Labs към този момент е наличен за поръчки от уеб страницата на компанията

SirinLabs показа блокчейн смарт телефона Finney на събитие в Барселона

Първият блокчейн смарт телефон Finney, разработка на Sirin Labs, към този момент е наличен за поръчки от уеб страницата на компанията. Моделът коства 999 $, а през януари 2019 година ще се появи и в платформата Amazon Launchpad.

Швейцарско-израелската компания Sirin Labs сподели устройството през вчерашния ден в Барселона. Тя нарежда Finney като първия в света блокчейн смарт телефон, който е освен портфейл за дълготрайно предпазване и транзакции с криптовалута, само че и инструмент за несъмнено другарство.

Sirin Labs ще отвори два магазина за своя флагман – в Лондон през декември и в Токио през януари. Лондонският магазин ще действа и като блокчейн академия за крипто-общността.

Блокчейн смарт телефонът идва в отговор на потребността от все по-добре предпазени устройства в дигитален свят, където хакерите непрекъснато се пробват да крадат данни от потребителите. Последните се нуждаят от артикул, който им дава убеденост, че данните са надеждно предпазени.

Finney идва в отговор на потребността от все по-добре предпазени устройства в дигитален свят с непрестанни хакерски офанзиви

За да решат проблемите със сигурността, доста участници в крипто-индустрията се връщат в предишното и записват ръчно на хартия кода на своя конфиденциален ключ. Този метод за дълготрайно предпазване подсигурява отбрана от дигитален пробив, само че е напълно неудобен в актуалния живот. Уникалният Finney е единственият смарт телефон на пазара с вграден портфейл за предпазване на криптовалута, показват от компанията.

Смартфонът работи под ръководство на Sirin OS – инфраструктурна платформа за сигурни мобилни транзакции, която обезпечава работата на блокчейн в мобилна среда. Системата е сертифицирана от Гугъл трансформация на Android. Производител на устройството е тайванският колос Foxconn.

 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР